19/12/2022

Time-of-flight sensor met groot detectiebereik in miniatuurbehuizing

SensoPart FT 25-RLHP

Niet groter dan een luciferdoosje, maar het heeft wat het nodig heeft: de FT 25-RLHP time-of-flight sensor van SensoPart - die zichtbaar rood licht gebruikt - detecteert zelfs de kleinste objecten op een afstand tot 1,5 meter. 

Altijd een betrouwbare detectie

Time-of-flight sensoren kunnen over aanzienlijk grotere afstanden meten dan standaard sensoren met achtergrondonderdrukking. Tegelijkertijd hebben Time-of-flight sensoren een zeer hoge detectie betrouwbaarheid, ongeacht de vorm, kleur en oppervlakteafwerking van het gedetecteerde object. Zelfs bij kritische achtergronden, zoals reflecterende vesten, signaallampen of glimmende metalen onderdelen, heeft de time-of-flight methode altijd een betrouwbare detectie. 

SensoPart is erin geslaagd deze complexe optische meetmethode te integreren in een ruimtebesparende miniatuurbehuizing (afmetingen 34 x 20 x 12 mm). Dit betekent dat de sensor gemakkelijk kan worden geïnstalleerd in systemen met beperkte ruimte. De lichtspot is uiterst klein en nauwkeurig maar toch duidelijk zichtbaar, waardoor de sensoruitlijning in elke toepassing merkbaar eenvoudiger wordt. Uitgerust met een klasse 1 laser is de sensor veilig en zonder voorzorgsmaatregelen te gebruiken. 

Uiterst nauwkeurig en hoge hysterese

Ondanks een groot meetbereik van 1500 mm functioneert de sensor uiterst nauwkeurig. Dankzij de minimale hysterese detecteert hij zelfs de kleinste objecten met een zeer goede herhalingsnauwkeurigheid. Bovendien maakt een window modus - geactiveerd door een drukknop - gebiedsbewaking mogelijk: alle irrelevante afstandsmetingen kunnen worden weggefilterd, bijvoorbeeld de voor- en achtergrond van een transportband. 

Toepassingen met hoge snelheid of hoge precisie zijn geen probleem voor de FT 25-RLHP. De gebruiker kan snel en eenvoudig de schakelfrequentie instellen waarmee de sensor moet werken. Naast een digitale schakeluitgang beschikt de FT 25-RLHP over de nieuwste toekomstbestendige IO-Link interface 1.1.3. en een state-of-the-art slimme sensorbehuizing. 

Breed scala aan toepassingen 

Deze kenmerken maken van de FT 25-RLHP een echte allrounder die in alle sectoren van de industrie kan worden ingezet - met name in toepassingen die zowel een groot scanbereik als een betrouwbare detectie vereisen. Typische voorbeelden zijn het controleren van de bezetting van opslagplaatsen in hoogbouwmagazijnen, het controleren van de positie van componenten in assemblageprocessen of bij het controleren van de materiaalstroom, bijvoorbeeld in de automobielindustrie, of uitgebreide veiligheidscontroles voor autonome voertuigen. De nieuwe miniatuur time-of-flight sensor van SensoPart is nu direct leverbaar.  

Bekijk FT 25-RLHP time-of-flight sensor in het Product Portal Stel uw vraag over vision


                   

close-video-button