24/02/2022

De meest heldere signaaltoren met maar liefst 7 modules/posities!

"De nieuwe Modul-Perfect 70 (kortweg PC7) signaaltoren van Auer Signal is een van de meest veelzijdige signaaltorens en dat maakt hem dan ook bijzonder. Qua creatief ontwerp, prestaties, toepassingsmogelijkheden en toekomstbestendigheid kan het gewoonweg niet beter" aldus Auer.

Gebruik de configurator van Auer Signal om uw PC7 signaaltoren te configureren.

 

De Modul-Perfect 70, kortweg PC7, van Auer Signal kenmerkt zich o.a. door zijn zéér hoge lichtopbrengst vergeleken met andere signaaltorens. Daarnaast kan de PC7 opgebouwd worden met maar liefst 7 posities/modules waardoor hij zéér veelzijdig is. De innovatieve toplichtmodule heeft een dubbele lichtsterkte (42 Cd) en is zichtbaar vanuit alle hoeken. Per module kan er gekozen worden uit een meerkleurige module, roterende module, multifunctionele module, constant licht module of toon module. 

Modul Perfect 70 - Auer Signal

Opvolger van de Modul Signal 70

De Modul-Perfect 70 is de opvolger van de Modul-Signal 70 waarbij Auer een aantal verbeteringen heeft doorgevoerd. Zoals genoemd is de PC7 voorzien van led verlichting met een zéér hoge lichtopbrengt, kunnen er maar liefst 7 modules gebruikt worden en is er een grote verscheidenheid aan modules. Daarnaast biedt de PC7 vele mogelijkheden qua montage en kan via een eenvoudig in te brengen diffuser het aanblik van de toren naar wens worden aangepast. Verder heeft hij een IP66 beschermingsgraad en is hij bestand tegen temperaturen van -30 °C tot +70 °C. Tot slot is het mogelijk om de PC7 uit te rusten met een IO-Link basismodule, voor besturing via IO-Link en is er een M12-connector basismodule beschikbaar. 

Dat wat goed was is goed gebleven. Zo is bijvoorbeeld de signaaltoren identiek qua structuur. Het vlakke ontwerp zonder randen, groeven of uitsparingen voorkomt ophoping van vuil, stof en andere resten. Tevens is de signaaltoren door dit vlakke ontwerp eenvoudig te reinigen. 

 

Kermerken van de Modul-Perfect 70 - PC7: 

  • 7 mogelijke modules/posities
  • IO-Link basismodule
  • M12-connector basismodule
  • Alle modules beschikbaar in 24V (AC / DC). Netadapters voor aansluiting op 230VAC zijn beschikbaar (PC7BHV3 voor max. 3 modules en PC7BHV7 voor max. 7 modules)
  • Zonder het signaaleffect te sterk te veranderen kan er gekozen worden tussen een helder of een diffuus signaal met behulp van een diffuser (diffuusfolie)
  • Certificering: CE/cULus
  • Bestand tegen temperaturen van -30 °C tot +70 °C
  • Beschermingsgraad: IP66 

 

Bekijk de Modul-Perfect 70 - PC7 in de webshop Stel uw vraag over PC7


Video: Modulaire signaaltoren PC7 - Auer Signal

 

 

 


Vergelijking helderheid PC7Perfecte helderheid

De signaaltoren PC7 is tot 13 keer helderder dan het vorige model (de Modul-Signal 70) en tot 6 keer helderder dan signaaltorens van concurrenten. De PC7 is perfect te zien, zelfs in omstandigheden met veel omgevingslicht!

De hoogste signaaltoren – tot 7 posities

Met 7 posities is de PC7 een van de meest veelzijdige signaaltorens die er zijn. Het unieke, gepatenteerde contact maakt tot 7 posities mogelijk. De PC7 is hierdoor niet alleen de hoogste signaaltoren, maar ook degene met de meeste combinatieopties. Dit maakt de toren toekomstbestendig en geschikt voor elke toepassing.


Multi-kleurenmodule

Led-modules

Multi-kleurenmodule

7 kleuren kunnen extern worden geschakeld in de led-multi-kleurenmodule: rood, geel, groen, blauw, transparant, magenta en turqoise. Dankzij binaire schakeling kunnen 4 extra modules worden gebruikt naast een multi-kleurenmodule.

Roterend licht module

De PC7 is de eerste signaaltoren met een led-module met rotatielicht. Deze roterend licht module beschikt over 2 rotatiesnelheden (90 en 180 rpm) die via een DIP-switch ingesteld kunnen worden.

Continu lichtmodule

Multifunctionele module

De PC7 multifunctionele module biedt continu licht, knipperlicht, stroboscooplicht of een dubbele stroboscooplicht. Deze verschillende functies kunnen door de gebruiker via een DIP-switch in elke module worden gedefinieerd.

Continu-lichtmodule

De PC7 led-lichtmodule is de ideale keuze als het gaat om standaardtoepassingen. Maar als we 'standaard' zeggen, bedoelen we functies die andere leveranciers alleen aanbieden op dure, 'high performance' modules.

 

 

Lees meer over signaallampen.


Heldere bovenste module | Auer SignalDe top van de toren

De topmodule is zelfs helderder dan de standaard lichtmodules. De topmodule zorgt ervoor dat de PC7 in een groter aantal toepassingen kan worden gebruikt. Combineer de nieuwe topmodule met een inline-toonmodule en een basismodule. U creëert zo een 'high performance' visuele en audio signalering die in een groot aantal toepassingen ingezet kan worden.


Diffusorfilms | PC 7Diffuse modules

Eén module, twee verschijningen

De diffuusfilms kunnen moeiteloos in elke afzonderlijke module worden geplaatst, zelfs op een later tijdstip. Zonder het signaaleffect te sterk te veranderen, kunt u kiezen tussen een helder of een diffuus signaal met behulp van de nieuwe diffuusfolies. Hierdoor kan de PC7 een enkele toren leveren met twee verschillende verschijningsvormen.

Het uiterlijk van de signaaltoren kan snel en eenvoudig worden aangepast:

  • Lichtmodules zonder diffusorfolie emitteren een helder stralingspatroon en voldoen aan de hoogste prestaties op het gebied van lichtsterkte.
  • Lichtmodules met diffusorfolie stralen een sterker kleurcontrast en een homogener stralingspatroon uit.

 

 

 


Toonmodules

Inline-toonmodule | PC 7

Multi-tone module

De nieuwe inline-toonmodule van de PC7 kan op elke positie in de toren worden geplaatst. DIP-schakelaars kunnen worden gebruikt om een van de acht tonen te selecteren met een instelbaar volume tot 105 dB.

Multi-tone alarm sounder module

Met de geluidscapsule biedt de multi-tone alarmmodule een aanzienlijk betere toonkwaliteit dan de multi-tone module. 7 verschillende signaaltonen kunnen extern worden geactiveerd uit een totaal van 80 via 3 ingangen.

MP3 / spraakuitvoermodule

Met de MP3/spraakuitvoermodule kunt u tot 7 verschillende spraakberichten of melodieën selecteren en afspelen. De MP3/spraakuitvoermodule kan eenvoudig (door de klant zelf) worden geprogrammeerd en aangepast via een USB-interface. Het maximale volume is 95 dB (A) binnen 1 m en de geluidssterkte is instelbaar met een potentiometer. Bekijk de MP3 module in de webshop.


M12-connectorbasis | PC 7M12 | Plug en Play

De nieuwe, kosteneffectieve M12-connectorbasis

Deze M12-connectorbasis is de perfecte oplossing voor toepassingen waarbij een snelle, eenvoudige en kosteneffectieve installatie van de signaaltoren een topprioriteit is.

IO-Link basismodule

Met IO-Link kunnen de PC7-modellen van Auer naadloos geïntegreerd worden in bestaande systemen, waardoor een eenvoudige en betrouwbare communicatie en configuratie mogelijk is.

 

Bekijk de Modul-Perfect 70 - PC7 in de webshop

close-video-button