26/09/2024

Explosieveilige positieschakelaars voor ATEX zones 1 en 21

steute Ex ES 97

De Ex ES 97 serie positieschakelaars van steuteDe Ex 97 serie van steute heeft zich reeds bewezen voor complexe toepassingen in explosiegevaarlijke zones. De Ex ES 97 is nu uitgebreid met drie nieuwe positieschakelaars. Deze nieuwe positieschakelaars, waarbij flexibiliteit en eenvoudige integratie in (bestaande) systemen voorop staat, zijn een perfecte aanvulling op de reeds bestaande positieschakelaars. Deze serie omvat drie positieschakelaars die geschikt zijn voor gebruik in Ex (ATEX) zones 1 en 21.

Ex ES 97 in drie uitvoeringen

Het contactblok (slow-action, 1NC/1NO gedwongen contact) van deze Ex ES 97 positieschakelaars is uiterst robuust en duurzaam. Ze zijn leverbaar in drie uitvoeringen: met een drukknop, een normconforme noodstopknop en een vergrendelbare keuzeschakelaar. Op aanvraag zijn extra actuatorvarianten beschikbaar. Door de flexibele aansluiting van kabels in het aansluitcompartiment wordt het aansluiten van kabels vergemakkelijkt. Lees meer over positieschakelaars.

Behuizing

Deze nieuwe Ex ES 97 positieschakelaars beschikken over een compacte, met glasvezel versterkte, thermoplast behuizing met een inbouwdiameter van slechts 22,5 mm. Door deze geringe afmetingen zijn deze positieschakelaars eenvoudig te integreren in nieuwe of bestaande machines en installaties. Vanzelfsprekend is de behuizing schokbestendig en zelfdovend (UL 94 V-0). De positieschakelaars worden inclusief een explosieveilige kabelwartel (M20x1,5) geleverd.

Bekijk de steute Ex ES 97 in de Product Portal Stel uw vraag

close-video-button