17/01/2024

Robuuste elektromechanische vergrendeling voor ATEX-omgevingen

Ex STM 515 - steuteEx STM 515 veiligheidsvergrendeling van steute

Onlangs heeft steute de nieuwe Ex STM 515 gelanceerd. Een serie robuuste elektromechanische veiligheidsvergrendelingen speciaal ontworpen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. De Ex STM 515 vergrendelingen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen in ATEX-omgevingen en zijn geschikt voor gebruik in explosiezones 1 en 21. Er zijn tevens (op aanvraag) varianten beschikbaar voor gas en stof (respectievelijk Ex zone 2 & 22). Deze solenoid interlocks zijn voorzien van een stevige, aluminium behuizing en hebben met een IP66/IP67 afdichting een hoge mate van bescherming tegen water en stof. 

Monitoren van de vergrendelingsstatus 

De Ex STM 515 heeft twee veiligheidscontacten voor het opnemen in een veiligheidscircuit en is tevens voorzien van statuscontacten. Dit betekent dat de veiligheidsvergrendeling niet alleen een veilige vergrendeling biedt, maar ook de bewaking van bijvoorbeeld een deur- of klepstatus mogelijk maakt. Afhankelijk van het type zijn de Ex STM 515 vergrendelingen voorzien van een hulpontgrendeling (voorzijde) of zelfs een hulp- (voorzijde) én vluchtontgrendeling (achterzijde) zodat de vergrendeling snel kan worden geopend in geval van nood. 

Flexibiliteit 

Om de flexibiliteit bij het installeren te vergroten kunnen de actuatorhoofden met 4 x 90° worden gedraaid. Hierdoor zijn de Ex STM 515 veiligheidsvergrendelingen vrijwel overal te plaatsen. 

Ex STM 515 toepassingsgebieden 

De Ex STM 515 serie is verkrijgbaar in verschillende modellen en dat maakt de serie geschikt voor een breed scala aan toepassingen in de chemische, petrochemische en farmaceutische industrie alsmede in de voedingsmiddelen- en recyclingindustrie. Met een stroomverbruik van slechts 2,5 watt bieden de Ex STM 515 vergrendelingen een veilige vergrendeling van deuren en kleppen, terwijl het energieverbruik laag blijft. Lees meer over veiligheidsvergrendelingen.

 

Bekijk de Ex STM 515 veiligheidsvergrendelingen in het product portal Stel uw vraag over Steute

close-video-button