05/02/2024

Ventielstekkers van ESCHA, speciaal voor de spoorwegsectorVentielstekkers van ESCHA voor de spoorwegsector

In januari 2024 kondigde ESCHA aan dat ze haar 'rail approved' productfolio heeft uitgebreid met een serie overmolded ventielstekkers speciaal voor de spoorwegsector. Deze serie ventiestekkers voldoet, als eerste op de markt, aan de hoogste eisen van diverse DIN productnormen.

De ventielstekkers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen inclusief een axiale versie. Alle versies zijn verkrijgbaar met LED en beveiligingscircuits om zo aan de hoogste normen en eisen te kunnen voldoen. Voor een optimale mechanische bescherming zijn alle versies voorzien van schroefdraad bij de kabeluitgang om zo, indien vereist, een beschermslang te kunnen monteren.

 

Stel uw vraag over ESCHA rail approved ventielstekkers


Speciale eisen

Schroefdraad voor het monteren van een beschermslangDoor het intensieve gebruik en de zware omstandigheden waarin de ventielstekkers moeten werken is het van groot belang dat ze voldoen aan de hoogste (veiligheids)normen en eisen. Deze nieuwe serie voldoet aan de eisen volgens productnorm DIN EN 175301-803 en aan de specifieke eisen van DIN EN 50155 en DIN EN 45545-2 (HL 1-3).

Vanzelfsprekend zijn de ventielstekkers geschikt voor buitengebruik en bestand tegen extreme invloeden van buitenaf. Zo zijn ze bijvoorbeeld IP65 en IP67 geclassificeerd en bestand tegen temperaturen van -40 °C tot +90 °C. Tevens zijn ze vlamvertragend, halogeenvrij, olie-, brandstof-, zuur- en alkalibestendig.

Voor extra bescherming zijn alle stekkers voorzien van schroefdraad bij de kabeluitgang. Dit schroefdraad maakt het mogelijk om, indien dat vereist is, een beschermslang te monteren. Indien gewenst zijn ze optioneel ook verkrijgbaar met een afgeschermde kabel.

 

Stel uw vraag over ESCHA rail approved ventielstekkers


Verschillende varianten

Ventielstekker met LED voor de spoorwegsector | ESCHADe ventielstekkers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten:

  • A (ook verkrijgbaar in een axiale versie)
  • B
  • BI
  • C
  • CI

Tevens zijn alle varianten ook verkrijgbaar met een LED en/of een beveiligingscircuit om zo voor elke toepassing en voor elke norm de juiste ventielstekker te kunnen leveren.

Stel uw vraag over ESCHA rail approved ventielstekkers

close-video-button