Area scan camera's

De Basler ace en Basler dart cameraseries behoren tot Basler's bestsellers, niet in het minst dankzij hun uitstekende prijs/prestatieverhouding. Beide cameraseries kunnen worden uitgerust met een verscheidenheid aan CCD- en CMOS-sensoren en diverse productkenmerken, zodat er altijd een camera is die perfect aan uw behoeften voldoet.

Bekijk in de webshop
Area scan camera's - Basler

Alle producten voor vision toepassingen

Bekijk alle producten voor hoogwaardige beeldvormingscomponenten voor computer vision toepassingen. Vision wordt gebruikt in een verscheidenheid aan markten en toepassingen, waaronder fabrieksautomatisering, medisch, logistiek, detailhandel en robotica. 

Bekijk alle producten

Haalbaarheidsanalyse Vision

Is Vision een oplossing voor u? Voor het antwoord op deze vraag heeft fortop een haalbaarheidsanalyse opgesteld. Na het beantwoorden van een aantal vragen over uw applicatie, ontvangt u advies over de wensen en mogelijkheden van Vision binnen uw applicatie.

Vraag de haalbaarheidsanalyse aan

Vision camera's

Vision camera's zijn geschikt voor de meest simpele detecties tot (ingewikkelde) robotapplicaties. Van objectdetectie, meten van afstand, meten van dikte, kleur herkennen, (bar)codes herkennen tot breukcontrole.

Lees meer over vision systemen
Vision camera - SensoPart

Hoogwaardige beeldvormingscomponenten voor computer vision toepassingen zijn niet meer weg te denken in industrie 4.0.

Gijs Korf - Technisch productspecialist

Bekijk producten in de webshop

Line scan camera's

Een line-scan camera leest de beeldgegevens regel voor regel. Dit betekent dat het beeld niet in zijn geheel wordt waargenomen, maar regel voor regel nauwkeurig wordt bekeken. Deze naadloze opnamestijl maakt inspecties mogelijk van objecten die te lang zijn of zelfs van eindeloze stroken materiaal.

Bekijk in de webshop
Line scan camera's - Basler

Lenzen

In combinatie met een camera en verlichting zijn lenzen bepalend voor de beeldkwaliteit. Bij het kiezen van de juiste lens is de balans tussen de vereiste beeldprestaties, d.w.z. hoge resolutie met optische beeldkwaliteit, en de prijs van groot belang. Basler biedt voor twee scenario's de juiste lens.

Bekijk lenzen in de webshop

Verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in een vision-systeem omdat het het licht levert dat, in combinatie met andere vision-componenten zoals camera's en lenzen, zorgt voor de best mogelijke en herhaalbare beeldkwaliteit in een breed scala van toepassingen.

Bekijk verlichting in de webshop

Robotic vision camera

Tegenwoordig worden steeds meer applicaties opgelost met behulp van robots. Hierdoor krijg je steeds meer mogelijkheden, zeker in de context van Industry 4.0. Met name cobots worden de laatste jaren op grote schaal gebruikt. Vision sensoren van SensoPart dienen als de ‘ogen’ van cobots.

Lees meer over robotic vision
Robotic vision camera kuka - SensoPart

Een (ingewikkeld) vision-vraagstuk? Daag ons uit. Samen met u vinden wij de meest geschikte oplossing!

Arjan Bruins - Technische support

Bekijk vision applicatievoorbeelden

Kabels en connectoren

Kabels spelen een doorslaggevende rol in een vision-systeem. Ze verzorgen niet alleen de datatransmissie en besturingstaken, maar leveren ook de stroom. Datakabels moeten eerst en vooral foutloze beeldgegevens leveren, terwijl I/O-kabels gericht zijn op de precieze besturing van de camera of het systeem.

Bekijk kabels in de webshop

3D Camera's

3D-visie is een snelgroeiende intrede op de markten voor industriële beeldverwerking, waardoor een steeds groter scala aan mogelijkheden ontstaat. In de komende jaren zal 3D steeds belangrijker worden, vooral door de trend naar Industrie 4.0 en de groei van automatisering.

Bekijk in de webshop
3D Camera's - Basler

Frame grabbers

Krachtige frame grabbers, die zijn ontwikkeld door onze Mannheim vestiging (voorheen Silicon Software), zijn het controlecentrum voor robuuste high-speed beeldacquisitie en -verwerking in real time op FPGA's, inclusief beeldvoorbewerking, die de CPU-belasting minimaliseert.

Bekijk in de webshop
Frame grabbers - Basler

close-video-button