28/09/2023

ZS 92 SR bandscheefloopschakelaar met unieke individueel instelbare schakelpunten

Band-scheefloopschakelaar ZS 92 SR - steuteDe ZS 92 SR serie bandscheefloopschakelaars van steute is ontwikkeld op basis van de ZS 92 S trekkoordschakelaar. Lees meer over de trekkoordschakelaar ZS 92 S.

De schakelaar bewaakt de uitrichting van transportbanden. De grote roestvrijstalen rolhefboom registreert wanneer de transportband zich bijvoorbeeld door een ongelijke belading niet in het midden bevindt. Afhankelijk van de applicatie kan hiermee de uitrichting van de band gecorrigeerd worden of het systeem gestopt.

Schakelpunten van de bandscheefloopschakelaar

Een unieke eigenschap zijn de individueel instelbare schakelpunten. De schakelpunten voor het vooralarm en stoppen van het systeem kunnen apart ingesteld worden tussen 5° en 35°. Dit gebeurt zeer eenvoudig door het veranderen van de positie van de contactblokken in de behuizing.

Passivering, primer en poedercoating 

Bandscheefloopschakelaars werken vrijwel altijd onder ongunstige omstandigheden. De ZS 92 SR is hiervoor ontwikkeld. De aluminium gegoten behuizing is meerdere keren gecoat (door middel van passivering, primer, poedercoating). De basispositie van de rolhendel kan traploos worden ingesteld en dus aan de applicatie worden aangepast.

De montage is compatibel met zowel het vorige model ZS 91 als met andere op de markt verkrijgbare bandscheefloopschakelaars. De schakelaar is uit te breiden met een led-indicatielamp voor het aanduiden van de status.

De ZS 92 SR kan worden gebruikt in ongunstige omgevingscondities bij temperaturen van -40 °C tot +85 °C.

Bekijk technische specificaties ZS 92 SR bandscheefloopschakelaar in de webshop


Kenmerken ZS 92 SR bandscheefloopschakelaar

  • Temperatuursbestendigheid: -40 °C tot +85 °C
  • Beschermingsgraad: IP66/IP67 volgens IEC/EN 60529
  • Corrosiebestendige aluminium behuizing 
  • RVS schroeven en bandscheeflooproller 
  • Individueel instelbare schakelpunten van 5° tot 35°
  • Hendel kan afgesteld worden in stappen van 12° met behulp van zelfremmend mechanisme
  • Contacten: 2 NO/NC

close-video-button