13/12/2018

Vernieuwde trekkoordschakelaar ZS 92 S - Voor extreme omgevingen

Trekkoordschakelaar ZS 92 S - Steute

Steute heeft een volledig nieuwe serie trekkoordschakelaars met veiligheidsfuncties ontwikkeld. De ZS 92 S-serie is speciaal ontworpen voor extreme omgevingen. De gegoten aluminium behuizing is bestand tegen extreme situaties, temperaturen van -40°C tot +85°C en is voorzien van meerdere coatings (gepassiveerd, base coat, poedercoating). 

Compatible aansluitmeting

De compatibele aansluitafmetingen op zowel de vooranger de ZS 91 als op andere in de markt verkrijgbaarbare trekkoordschakelaars, maken het gemakkelijker om aanpassingen te doen in bestaande (transport)systemen. Opties van de ZS 92 S zijn onder meer een led-indicatielamp en de aansluitmogelijkheid op het veiligheidsgerichte "Dupline Safe"-protocol via een geïntegreerde en insteekbare veiligheidsbusmodule.

Installatie in elke werkpositie 

De ZS 92 S trekkoordschakelaar is beschikbaar in negen verschillende settings en kan in elke werkpositie geïnstalleerd worden. Ook is montage aan de achterzijde mogelijk. De ZS 92 S kan onder ongunstige omgevingscondities worden gebruikt met kabellengtes van maximaal 2 x 100 m. Binnenkort volgt een bandscheefloopschakelaar uit de ZS 92-serie. Varianten voor explosieve gas- en stofatmosferen zijn in voorbereiding. Lees meer over trekkoordschakelaars.

 

Stel uw vraag over ZS 92 S-serie trekkoordschakelaar


Vereenvoudigde bediening door herberekening kabelsysteem

Tijdens de ontwerpfase herberekende de ontwikkelaars het volledige kabelsysteem. De uitkomst van deze herberekening was dat aanzienlijk lagere activeringskrachten en slagbewegingen voor de activering van de noodstopfunctie gerealiseerd kunnen worden. Dit maakt de trekkoordschakelaar gemakkelijker te bedienen. Ook wordt hierdoor aan alle relevante internationale normen voldaan (bijvoorbeeld voor noodstopschakelaars, voor noodtrekkoordschakelaars en voor continue transportveiligheid).

Ook de flexibiliteit van het schakelapparaat speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling. De ZS 92 S kan in negen verschillende ‘settings’ voor de instelling van de activeringshendel en de ontgrendeling worden geleverd. Dit betekent dat de schakelaar in vrijwel elke werkpositie kan worden geïnstalleerd, óók aan de achterkant van een object

 

Bekijk trekkoordschakelaars met veiligheidsfuncties


 

 

 

close-video-button