07/03/2024

Eenvoudig de hoek om met de steute Multiflex 4R katrolMultiflex 4R van steute

Wanneer het op machineveiligheid bij transportbandsystemen aankomt dan is trekkoordbeveiliging dé manier om mensen veilig rondom de transportband te kunnen laten werken. Maar wanneer het om bochten gaat wordt de toepassing van trekkoordbeveiling vaak wat lastiger, zéker wanneer het om vrij scherpe bochten of misschien zelfs hoeken gaat. De Multiflex 4R katrol van steute biedt hierin de oplossing en maakt het toepassen van trekkoordbeveiliging in bochten of gebogen oppervlaktes mogelijk, óók wanneer het om scherpe bochten of zelfs hoeken gaat.

Bekijk de Multiflex 4R in de Product Portal


Roterende kop met 4 rollerssteute Multiflex 4R katrol

Voor bochten of zelfs hoeken heeft steute de Multiflex 4R katrol ontwikkeld. De Multiflex 4R maakt gebruik van een 360° vrij draaibare kop met daarin 4 rollers. Doordat de kop kan draaien past deze zich automatisch aan naar de juiste hoek wanneer de kabel op spanning wordt gebracht. De rollers zorgen er vervolgens voor dat de kabel vrij en zonder weerstand kan bewegen om zo maximale veiligheid te kunnen blijven bieden.

Montage

De Multiflex 4R is voorzien van een aluminium spacer. Deze spacer is voorzien van intern schroefdraad (M8) waarmee de kabelgeleider eenvoudig gemonteerd kan worden (montagemateriaal niet meegeleverd). De gele thermoplastische kunststof behuizing van de Multiflex 4R is met glasvezel versterkt en schokbestendig. De kop beschikt over 4 zwarte rollers van thermoplastisch kunststof die zo gepositioneerd zijn dat ze altijd voor de juiste geleiding van de trekkoordkabel zorgen. De Multiflex 4R is geschikt voor 4 - 5 mm gecoate staalkabel en is bestand tegen temperaturen van -45 °C tot + 85 °C.

Stel uw vraag


Binnen- en buitenbochtsteute Multiflex 4R katrol

Omdat de kabel door de kop gaat en dus als het ware 'gevangen' is in de kop, kan de Multiflex 4R zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde van een bocht van een transportband gebruikt worden. Sterker nog, de Multiflex 4R maakt hoeken tot zelfs maximaal 90° mogelijk waarmee de kabelgeleider de oplossing is voor knelpunten waar nu nog geen goede en dus veilige oplossing voor is.

Bekijk de Multiflex 4R in de Product Portal

close-video-button