Lichtschermen

Lichtschermen beschermen tegen ongewenste toegang van personen tot ruimtes en/of machines. Een lichtscherm bestaat uit minimaal twee onderdelen, een zender en een ontvanger. Het is mogelijk meerdere lichtschermen op elkaar aan te sluiten en gebruik te maken van een master/slave opstelling (cascade).

Lees meer over lichtschermen
Lichtscherm EOS - ReeR Safety

Webshop

Alle productinformatie, datasheets, technische tekeningen, manuals én prijzen op het gebied van Machineveiligheid in één overzicht. Vraag een account aan en maak gebruik van veel voordelen!

Ga naar de shop

Contactloze veiligheidsschakelaars

Contactloze veiligheidsschakelaars beschermen mensen tegen het onverwachts openen van deuren, hekken of kleppen. Contactloze veiligheidsschakelaars bieden de oplossing waar standaard veiligheidsschakelaars niet toepasbaar zijn.

Lees meer

Veiligheids-PLC

Een veiligheids-PLC bewaakt verschillende veiligheidsfuncties van veiligheidslichtschermen, laserscanners, fotocellen, nood-uit knoppen en tweehandbediening in één flexibel systeem. Met gratis software is het eenvoudig om een veiligheidssysteem op te zetten.

Lees meer over veiligheids-PLC
Veiligheids-PLC Mosaic - Safety controller - ReeR Safety

Bescherm uzelf en uw collega's tegen onveilige toegang tot ruimtes en/of machines.

Pieter-Jan | Accountmanager

Meer lezen over lichtschermen

Bandscheefloop- schakelaars

Een bandscheefloopschakelaar zorgt ervoor dat materialen die over een transportband vervoerd worden, op de transportband blijven en de band niet scheef loopt.

Ga naar de shop

Veiligheids- positieschakelaars

Veiligheidspositieschakelaars controleren de positie van bijvoorbeeld kleppen of ventielen of bevestigen de aanwezigheid van een object. Het verschil met reguliere positieschakelaars is dat veiligheidspositieschakelaars aan de normen voldoen voor een veilige werkomgeving.

Ga naar de shop
Veiligheidspositieschakelaar steute

Veiligheidsschakelaars

Veiligheidsschakelaars beschermen personen tegen (onverwachts) openen van toegangssystemen naar machines of technische installaties.

 

Lees meer
Veiligheidsschakelaar steute

Deurhandgrepen

Deurhandgrepen zijn geschikt voor de vergrendeling en ontgrendeling van veiligheidsvoorzieningen die gesloten of geopend moeten zijn om de veiligheid te garanderen.

 

Ga naar de shop

Veiligheidsfotocellen

Een fotocel detecteert personen om ongewenste toegang tegen te gaan. Wanneer een persoon de infraroodstraal kruist, wordt de technische installatie (tijdelijk) onderbroken. Veiligheidsfotocellen voldoen aan de veiligheidsnormen.

 

Ga naar de shop

Veiligheids- trekkoordschakelaars

Trekkoordschakelaars met veiligheidsfunctie worden toegepast bij machines om een noodstop mogelijk te maken over een lange afstand. Bij het bedienen van de trekkoord schakelt de veiligheidstrekkoordschakelaar. Dankzij het trekkoord kunnen gehele machinelijnen beveiligd worden.

Meer over trekkoordschakelaars
Veiligheidstrekkoordschakelaar - steute

Veiligheids- voetschakelaars

In situaties waar handbediening niet mogelijk is en de noodstopfunctie bij het ontstaan van een gevaarlijke situatie bereikbaar moet zijn, bieden veiligheidsvoetschakelaars de oplossing. Veiligheidsvoetschakelaars worden toegepast als bediening op machines zoals persen en knipscharen. 

Lees meer over voetschakelaars
Veiligheid voetschakelaar - steute

Veiligheidsmatten

De contactmatten zorgen bij het (onverwacht) betreden van een gevaarlijk gebied voor een onmiddellijke deactivering. Bovendien bieden ze een slipvast, trilling dempend en daardoor ergonomisch verantwoord standvlak.

Lees meer

Controle units voor matten en lijsten

De units bewaken de aangesloten contactmatten en schakellijsten op activeringen en onderbreking. Zij worden bovendien bewaakt op veranderingen van de ruststroom.

Ga naar de shop

Schakellijsten

Schakellijsten worden gebruikt voor het beveiligen van knelpunten bij machines, automatische schuifpoorten, deuren en andere toegangsssystemen. Schakellijsten worden ook wel stootlijsten of stootstrips genoemd. De schakelkamer is bovenin het rubber opgenomen, zodat er minder kracht nodig is om de lijst te laten schakelen.

Lees meer over schakellijsten

Veiligheids- laserscanners

Veiligheidslaserscanners zorgen voor bescherming van gebruikers tegen het risico van ongevallen met industriële voertuigen, automatische geleide voertuigen (AGV) en gevaarlijke machines.

Lees meer

close-video-button