19/02/2024

ReeR Safety - Mosaic Safety Designer software

Mosaic veiligheids-PLC's ReeR SafetyWanneer het op machineveiligheid aankomt dan speelt een veiligheids-PLC een grote rol. Alles wat met de veiligheid van uw machine te maken heeft komt samen in de veiligheids-PLC. Op een veiligheids-PLC kunnen onder andere lichtschermen, positieschakelaars, trekkoordschakelaars, laserscanners, voetschakelaars, etc. aangesloten worden om zo de veiligheid te waarborgen.

ReeR Safety heeft hiervoor de Mosaic (MOdular SAfety Integrated Controller) serie veiligheids-PLC's en modules die middels de Mosaic Safety Designer software, kortweg MSD, eenvoudig geconfigureerd kunnen worden.

 

Bekijk ReeR veiligheids-PLC's in de Product Portal


Ontdek de nieuwste release van ReeR's Mosaic Safety Designer software

ReeR safety Mosaic Safety Designer software De Mosaic serie is een modulair systeem en kan eenvoudig naar wens worden uitgebreid en opgebouwd om zo voor elke toepassing het juiste veiligheidssysteem te kunnen creëren. Met de ReeR Safety Mosaic modules bespaart u niet alleen bekabeling, ook het aantal relais kan gereduceerd worden. Om alles op de juiste manier in te stellen moet de veiligheids-PLC 'weten' wat het doen moet met een bepaalde input. Om dit eenvoudig en snel te kunnen configureren heeft ReeR Safety de Mosaic Safety Designer software ontwikkeld.

De software werkt door middel van 'drag-and-drop' waarbij u de onderdelen van het systeem als het ware naar het projectveld sleept en verbindt. Door middel van simulaties is het mogelijk om het systeem te testen. Daarnaast is het mogelijk om een projectrapport te genereren waarin de naam, configuratie, veiligheidsinformatie (PFHd, MTTFd, DCavg), gebruikte modules, middelen en onderdelen staan.

In januari 2024 heeft ReeR de nieuwste versie van deze gratis software gereleased (versie 1.9.2). In deze nieuwste versie zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd om de gebruikservaring te verbeteren en de activiteiten te stroomlijnen. Hieronder vindt u de doorgevoerde verbeteringen en aanpassingen.

 

Download hier gratis de ReeR MSD software Stel uw vraag


* Automatische software-updatesAutomatische updates

Een van de verbeteringen is het automatisch updaten van de software. De software controleert, wanneer deze wordt opgestart, automatisch of er nieuwe updates beschikbaar zijn en stelt u daarvan middels een pop-up venster op de hoogte waarna u de software-update kunt installeren.

Vanaf nu bent u altijd voorzien van de meest actuele software en updates.


* Gebruikerslicentie-activeringGebruikerslicentie-activering

Vraag een gratis softwarelicentie aan door het registratieformulier in te vullen. Wanneer u het registratieformulier volledig heeft ingevuld krijgt u toegang tot regelmatig bijgewerkte software en blijft u op de hoogte van de nieuwste functies en verbeteringen en kunt u gebruikmaken van de MSD software om ook de machineveiligheid van uw machines te optimaliseren.


* Automatische operatorverbindingenAutomatische operatorverbindingen

Met de 1.9.2 release is het mogelijk om via het commando "connections" eenvoudig in- en uitvoeroperatoren te verbinden met een logische operator.


* Firmwareconfiguratie van slave unitsFirmwareconfiguratie van slave units

In deze nieuwe versie van de MSD software is het mogelijk om de firmwareversie van de slave modules te configureren.

Hiermee maakt ReeR Safety weer een mooie stap om het u nóg gemakkelijker te maken.


* Automatische in-/output toewijzingAutomatische in- output toewijzing

Deze nieuwe 1.9.2. release van de MSD software maakt het mogelijk om onafhankelijk van elkaar in- of uitgangen van de functieblokken in de software toe te wijzen aan elke Mosaic module.

Ook dit zorgt weer voor een verbeterde gebruikservaring wanneer het gaat om het configureren van de veiligheid van uw machine.


Video: Beheer alle machineveiligheidsfuncties met Mosaic

De mogelijkheden van de Mosaic veiligheids-PLC zijn eindeloos. In combinatie met de vele uitbreidingsmodules is voor elke machine een gepast veiligheidssysteem samen te stellen en te configureren. Bekijk de onderstaande video en zie in nog geen 5 minuten wat het ReeR Safety Mosaic systeem voor u, of eigenlijk voor de veiligheid van de mensen op de werkvloer, kan doen.

 

 


Mosaic M1S COM hoofdmodule

Mosaic M1S COM basis moduleDe Mosaic M1S COM van ReeR Safety is een krachtige hoofdmodule met geïntegreerde fieldbus interface protocollen, waaronder Ethernet IP, EtherCAT, Profinet en Modbus TCP. Hiermee wordt het mogelijk om veiligheidsfuncties te koppelen aan systeemprocessen en externe verbindingen mogelijk te maken zonder hiervoor losse communicatie modules aan te hoeven schaffen waardoor de ReeR M1S COM een kostenbesparende oplossing is.

Met vier selecteerbare fieldbus interface protocollen via de MSD configuratiesoftware is de Mosaic M1S COM de ideale keuze voor het verbinden van veiligheidsfuncties met systeemprocessen.

Bovendien beschikt deze hoofdmodule over vier OSSD-veiligheidsuitgangen (Ple) of twee OSSD-uitgangsparen (Ple) en heeft het de capaciteit om 128 logische operatoren te verwerken. Hierdoor kunnen veiligheidstoepassingen nog effectiever worden gerealiseerd.

 

Bekijk alle machineveiligheidsproducten in de Product Portal Stel uw vraag

close-video-button