Klantoplossing op maat met aangepast product

“Trossen los!” Zo simpel is het niet meer om schepen aan te meren. Grote schepen worden tegenwoordig niet meer afgemeerd aan meerpalen, maar met behulp van beweegbare verankeringshaken, die elektronisch worden aangestuurd.

Mooring-systemen die via een voetpedaal in werking worden gesteld, moeten aan speciale eisen voldoen. Naast de zeer hoge mechanische belasting, moeten de voetschakelaars bestand zijn tegen corrosie en  resistent zijn tegen zeewater. Een zeer effectieve afdichting (IP66) is nodig zodat er geen vocht kan binnendringen in de behuizing.

 

Stel uw vraag over offshore voetschakelaars

Voetschakelaars Offshore toepassingen - steute
Voetschakelaar - steute

Custom made solution - Voorbeeld

Een bedrijf gebruikt voor het aanmeren van grote schepen voetschakelaars. Een standaard voetschakelaar is niet bestand tegen de extreme omstandigheden waarin wordt gewerkt. De voetschakelaars zouden het nog geen drie maanden uithouden.

We zijn om de tafel gaan zitten en ontwikkelden samen met de fabrikant een aangepaste voetschakelaar: de Steute GFSI. Door een andere lak en aluminium te gebruiken, houdt het voetpedaal het aanzienlijk langer uit dan het standaardmodel.

De oplossing die we door goed te luisteren, kennisoverdracht en samenwerking hebben ontwikkeld, bleek een perfecte toevoeging op het assortiment van steute. De special is inmiddels opgenomen in het standaardassortiment van steute.

Custom made aanpassingen:

  • aansluitruimte voor bekabeling
  • schroeven en assen van RVS
  • corrosiebestendig aluminium
  • klantlogo en -kleur
  • IP66

 

Bekijk meer voetschakelaars van steute in de webshop

De beste oplossing voor uw situatie

Fortop kan als geen ander inspelen op de situatie (want, niet één situatie is hetzelfde). Door goed te luisteren en mee te denken, ontwikkelen we gezamenlijk de beste oplossing voor de situatie. Samen met onze leveranciers ontwikkelen we custom made producten, die door een kleine aanpassing beter passen in de situatie. Denk aan bijvoorbeeld een andere kleur of behuizing.

 

Lees meer over voetschakelaars en voetpedalen

Voetschakelaar GFSI custom made - steute
Draadloos voetpedaal sWave - steute

Draadloos veiligheidsvoetpedaal met drietraps-functie

De RF GFS 2 D (VD) SW2.4-safe van is een drietraps voetpedaal dat werkt op het principe OFF-ON-OFF. Het voetpedaal kan uitgerust worden met een drukpunt. Dit drukpunt dient als doortrapfunctie zodat het pedaal schakelt wanneer het volledig wordt ingetrapt. Zodra de machine in een veilige situatie is dient het voetpedaal vrijgegeven te worden door een ontgrendelingsdrukknop. De ontgrendelingsdrukknop heeft de werking van een resetknop. Het voetpedaal werkt op basis van de draadloze technologie sWave®-safe, een draadloze oplossing van .Steute speciaal voor veiligheidsapplicaties.

Hoe werkt het voetpedaal in de praktijk?
Een mogelijke toepassing is het besturen van een drukpers of andere metaalbewerkingsmachines. Met de middelste stand wordt de machine bedient (ON-stand). Trapt men het voetpedaal door (OFF-stand) of laat men het voetpedaal los (OFF-stand) dan stopt de machine onmiddellijk. Ontstaat er een gevaarlijke situatie? Beide eindposities (OFF-standen) van het voetpedaal zorgen ervoor dat de machine stopt.

Veiligheidsnormen
Steute sWave®-safe is speciaal ontworpen op basis van eisen die gelden in de machine- en installatietechniek. Het voldoet aan hoge veiligheidseisen: De TÜV evaluatie volgens ISO EN 13849-1 Performance Level PLd of volgens IEC 62061 SIL 2. De draadloze signaaloverdracht is betrouwbaar, zelfs onder ongunstige omstandigheden. Lees meer over draadloos veiligheidsvoetpedaal.

ATEX voetpedalen voor offshore - gaszone 1 & 2 stofzone 21

Als producent van veilige schakelcomponenten voor complexe en kritische toepassingen biedt steute een compleet offshore programma dat speciaal voor offshore toepassingen op schepen en in havens is ontwikkeld. De schakelaars onderscheiden zich door een zeewaterbestendige uitvoering, robuuste bouwvorm en ze voldoen aan alle internationaal geldende richtlijnen, regelgevingen, normen en wetten. Indien gewenst is een Atex uitvoering beschikbaar.

GFSI voetschakelaar

Nieuw in het programma is de GFSI voetschakelaar in een Offshore uitvoering. De metalen behuizing van deze schakelaar is zeer robuust, de afschermkap verhindert ongewenst schakelen en door de verschillende contactblokken kan de voetschakelaar aangepast worden aan uw applicatie. De behuizing van zeewaterbestendig aluminium en RVS onderdelen is geschikt voor toepassingen op zee of in een haven. De Ex-uitvoering is geschikt voor gaszone 1 en 2 en stofzone 21 en 22.

Een typische applicatie voor deze voetschakelaar is de elektromechanische bediening van docking lijnen in havens en het vrijgeven van aanmeerhaken. Met de voetschakelaar stopt de operator de lier waarmee de lijn binnengehaald word. Met een tweede voetschakelaar wordt de aanmeerhaak aan de ankertros vastgemaakt en indien nodig weer losgemaakt bij het wegvaren van een schip of storm.

Het toepassen van een hoogwaardige voetschakelaars voor Extreme toepassingen waarborgt een betrouwbare bediening van de aanmeerhaken. Als alternatief kan voor deze toepassingen ook een draadloze voetschakelaar van steute toegepast worden. 

 

Bekijk voetschakelaars voor ATEX omgevingen in de webshop

Voetschakelaar - Maritiem - stetue

close-video-button