27/08/2018

Draadloos veiligheidsvoetpedaal met drietraps-functie

Draadloos veiligheidsvoetpedaal met drietraps-functie - steute

Draadloze voetschakelaar RF GFS 2

De RF GFS 2 D (VD) SW2.4-safe van steute is een drietraps-voetpedaal dat werkt op het principe OFF-ON-OFF. Het voetpedaal kan uitgerust worden met een drukpunt. Dit drukpunt dient als doortrapfunctie zodat het pedaal schakelt wanneer het volledig wordt ingetrapt. Zodra de machine in een veilige situatie is, dient het voetpedaal vrijgegeven te worden door een ontgrendelingsdrukknop. De ontgrendelingsdrukknop heeft de werking van een resetknop. Lees meer over voetschakelaars en voetpedalen.

Voetschakelaar voor veiligheidsapplicaties

Het voetpedaal werkt op basis van de draadloze technologie sWave®-safe, een draadloze oplossing van steute speciaal voor veiligheidsapplicaties. De RF GFS 2 D (VD) SW2.4-safe driefasige voetschakelaars kunnen worden toegepast in applicatie die een prestatieniveau e (EN ISO 13849-1) vereisen en zijn optioneel verkrijgbaar met een extra noodstop-knop. 

Hoe werkt het voetpedaal in de praktijk?

Een mogelijke toepassing is het besturen van een drukpers of andere metaalbewerkingmachines. Met de middelste stand wordt de machine bedient (ON-stand). Trapt men het voetpedaal door (OFF-stand) of laat men het voetpedaal los (OFF-stand) dan stopt de machine onmiddelijk. Ontstaat er een gevaarlijke situatie? Beide eindposities (OFF-standen) van het voetpedaal zorgen ervoor dat de machine stopt.

Veiligheidsnormen

Steute sWave®-safe is speciaal ontworpen op basis van eisen die gelden in de machine- en installatietechniek. Het voldoet aan hoge veiligheidsiesen: De TÜV evaluatie volgens ISO EN 13849-1 Performance Level PLd of volgens IEC 62061 SIL 2. De draadloze signaaloverdracht is betrouwbaar, zelfs onder ongustige omstandigheden. Lees meer over draadloos schakelen met steute Wireless.

 

Bekijk voetschakelaars en lees meer specificaties Stel uw vraag over Steute

close-video-button