Verbeter stroom- en spanningskwaliteit

Een goede stroomvoorziening: niet zo vanzelfsprekend als het lijkt

De druk op het energienetwerk wordt steeds groter, terwijl de kwaliteit van het net ernstig onder druk staat. Dat bedreigt bedrijven en organisaties die afhankelijk zijn van een continue stroomvoorziening.

fortop is dé specialist!

Internationale productiebedrijven, datacenters, ziekenhuizen, vliegvelden, netbeheerders, etb-ers en installateurs werken daarom samen met fortop. Wij zijn dé specialist in Energy Control. Met metingen, analyses en optimalisaties dragen wij bij aan de voortdurende beschikbaarheid van elektriciteit.

 

Lees meer over energy control van fortop

Energiemanagement - Goede stroom niet vanzelfsprekend - fortop
Power Quality watchdog - Janitza
Vergelijk stroom met water - Goede stroomvoorziening

Vergelijk stroom eens met drinkwater

De voorraad van water moet onuitputtelijk zijn en het water moet gegarandeerd van goede kwaliteit zijn. Als de kwaliteit van het water slecht is kunnen we ziek worden. Voor stroom en apparatuur geldt hetzelfde. Stroom van slechte kwaliteit verhoogt de uitvalkans en verkort de levensduur van apparatuur.

"Als de kwaliteit van water slecht is, kunnen we ziek worden."

Zonder stroom staat alles stil, soms met fatale afloop. Organisaties waarvoor een continue stroomvoorziening cruciaal is, schakelen daarom fortop in. Wij meten de kwaliteit van de stroom, analyseren de gegevens en beschikken over verbetertechnieken. 

 

Lees meer over het belang van power quality

Steeds meer vervuiling van het elektriciteitsnet

Onze expertise is steeds vaker nodig. Goede stroomvoorziening is namelijk niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Steeds minder zelfs. De toevoer van stroom wordt bijvoorbeeld dynamischer door zonnepanelen, windmolens en andere energiebronnen. Aan de andere kant neemt het gebruik van elektronica toe en dat zorgt voor vervuiling van het elektriciteitsnet. Met de opkomst van elektrisch vervoer en gasloze huishoudens wordt de druk op het net steeds groter. Deze ontwikkelingen maken het net kwetsbaar.

Oplossingen voor klanten van fortop

Bij fortop werken technisch gedreven mensen met passie voor onze producten en diensten. Wij zijn thuis in verschillende disciplines. Onze uitdaging ligt in het ontwikkelen van oplossingen voor klanten. Oplossingen waaraan steeds meer behoefte is. Wij opereren op een groeimarkt omdat de kwaliteit van het elektriciteitsnetwerk verder onder druk raakt. Onze naamsbekendheid groeit bovendien. Zeker organisaties met de meest kritische bedrijfsprocessen, weten dat ze voor de beste apparatuur en vooral het juiste advies bij fortop moeten zijn. Gebruik ons overzicht om de juiste meter te kiezen voor uw toepassing.

 

Schrijf u in voor één van onze webinars

Vermogensmeting met power analyser UMG 509 - Janitza
Schema energy control overzicht - Web-interface

Visie op energiemanagement

Alles begint met meten. Daarvoor leveren wij de meetapparatuur waarmee de kwaliteit van de stroom wordt gemeten. Met behulp van inhouse ontwikkelde software kan de gebruiker gemakkelijk analyses maken. Complexe data wordt vertaald naar gemakkelijk te begrijpen rapportages, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de apps met de stoplichtfunctie. Opdrachtgevers ontvangen dan een heldere rapportage van onze bevindingen. Vaak worden er problemen gevonden die door middel van onze power quality solutions verholpen kunnen worden. Na het verbeteren van de situatie meten we nogmaals. De cirkel van continu meten, analyseren, verbeteren en nogmaals meten is onze kracht. Lees meer over de 4 aspecten van power management. 

"Complexe data wordt vertaald naar gemakkelijk te begrijpen rapportages."

Juist met dat totaalpakket onderscheiden wij ons. De combinatie van meten, analyseren en verbeteren, leveren van energiemeters en software én toevoegen van kennis die fortop in huis heeft, is uniek in de branche.

Meten, analyseren en verbeteren

Meten kan op twee manieren: tijdelijk of continu. Bij de meest kritische bedrijfsprocessen meten, analyseren en verbeteren wij voortdurend. Datacenters, luchthavens en ziekenhuizen voorkomen op die manier het risico van een stroomonderbreking. Met behulp van onze apparatuur en expertise elimineren ze in een vroeg stadium bedreigingen. Lees meer over de 10 redenen om permanent te meten.

"Niet iedereen kent de risico's voor uitval."

Ook organisaties waarvoor stroomuitval minder fataal is, schakelen ons steeds vaker in. Vergelijk het maar met een consult bij een dokter. Deze opdrachtgevers willen weten wat de staat van hun netwerk is en of en hoe ze de stroomkwaliteit kunnen verbeteren. Wij gebruiken daarvoor tijdelijke meetunits. Daarna volgt een analyse door onze PQ-specialist, die conslusies maakt en aanbevelingen doet.

 

Lees meer over tijdelijke metingen van fortop

Overbelasting leidt tot uitval - Power management - fortop
Verantwoordelijkheden en normen - Energiemanagement

We pakken het probleem aan bij de bron

Meten en analyseren is één, de situatie verbeteren twee. Daarvoor gebruiken wij verbetertechnieken. Wij leveren actieve filters die harmonische vervuiling en asymmetrische belasting opheffen. Zo’n actief filter (ADF) heft het probleem op door tegenstroom te injecteren. Apparatuur functioneert daarna beter en heeft minder last van storingen. Indirect voorkomen wij daarmee hoge kosten bij opdrachtgevers. Lees meer over actief dynamische filters.

"Veel organisaties kennen die normen niet, terwijl ze heel belangrijk zijn."

Energieleveranciers zijn verantwoordelijk voor stroomlevering tot de voordeur, maar een organisatie moet daarna zelf de kwaliteit bewaken. Daarvoor gelden Europese normen. Veel organisaties kennen die normen niet, terwijl ze heel belangrijk zijn. Als een installatie niet aan die minimale eisen voldoet, is het risico op uitval groter.

Software

Onder de naam fortop software solutions ontwikkelen we zelf software die de meetapparatuur nog gebruiksvriendelijker maakt. Een gebruiker wil niet de hele dag naar informatieschermen kijken, maar pas een melding krijgen als er iets mis gaat.

Slimme apps overal toegankelijk

Daarvoor ontwikkelt fortop slimme apps die toegankelijk zijn vanaf ieder apparaat met een internetverbinding en een webbrowser. Gebruikers krijgen informatie op het moment dat er iets aan de hand is. Wij ontwikkelen applicaties die het gebruiksgemak van onze energiemeters van het Duitse Janitza vergroten.

 

Lees meer over fortop software solutions

Fortop projects

close-video-button