Kleurensensoren

Kleurensensoren detecteren kleuren door licht (RGB; rood, groen, blauw) uit te zenden naar een oppervlak. Uit de reflecterende stralen worden de kleurwaardedelen berekend en vergeleken met eerder opgeslagen referentiewaarden.

 

Lees meer over kleurensensoren
Kleurensensor FT 55-CM | SensoPart

Webshop

Alle productinformatie, datasheets, technische tekeningen, manuals én prijzen op het gebied van Schakelaars & Sensoren in één overzicht. Vraag een account aan en maak gebruik van veel voordelen!

Ga naar de shop

Fotocellen

Fotocellen worden veel gebruikt in de automatisering. Doordat er een uitgebreide keuze mogelijk is in principe, afmetingen, (detectie-)bereik en soort uitgang zijn er veel toepassingen mogelijk met fotocellen. Mogelijke toepassingsgebieden zijn objectdetectie, object positiebepaling en detectie van transparante objecten.

Ga naar de shop

Trekkoordschakelaars

Een trekkoordschakelaar kan verschillende functies hebben. In het meest simpele geval, zorgt een trekkoordschakelaar voor het openen of sluiten van toegangspoorten/-deuren. De schakelaar kan ook zorgen voor een veilige situatie in de vorm van een noodstopschakelaar.

Meer over trekkoordschakelaars
Trekkoordschakelaar ZS 71 van steute

Een ingewikkeld vision-vraagstuk? Daag ons uit! We vinden de oplossing.

Peter Herremans | Sales Manager

Bekijk vision applicatievoorbeelden

Inductieve sensoren

Inductieve sensoren zijn ideaal voor het detecteren van ferrometalen op een korte detectieafstand. Inductieve sensoren reageren op metalen voorwerpen met behulp van magnetische velden.

Lees meer over inductieve sensoren

Detectielichtschermen

Detectielichtschermen van ReeR zijn uitermate geschikt voor het detecteren van objecten, tellen van producten, positie bepalen van een object, vorm en profielen detecteren en het bepalen van afmetingen.

Meer over detectielichtschermen
Detectielichtscherm Micron van ReeR

Capacitieve sensoren

Capacitieve sensoren schakelen bij geleidende stoffen of vloeistoffen en zijn in zowel analoge als niet-analoge versies beschikbaar. Capacitieve sensoren worden voornamelijk gebruikt voor niveaumeting en het detecteren van poeders, vloeistoffen en granulaten.

Meer over capacitieve sensoren
Capacitieve sensor iLevel van Rechner Sensors

Magnetische sensoren

Magneetsensoren worden toegepast waar andere mechanische sensoren door ongunstige omstandigheden niet functioneren. Bijvoorbeeld bij hoge schakelfrequenties, lage of hoge naderingssnelheden en chemische omgevingen bieden magneetsensoren een goede oplossing, dankzij de ingegoten contacten.

Ga naar de shop

Ultrasoon sensoren

Ultrasoon sensoren zijn sensoren die werken met geluidsgolven op hoge frequenties. Ultrasoon sensoren kunnen een nuttig alternatief zijn wanneer optische sensoren hun fysieke grens overschrijden. Dit geldt bijvoorbeeld bij objecten of stoffen met ongelijke oppervlakken, transparante producten of sterk reflecterende vloeistofoppervlakken.

Lees meer

Absolute en incrementele encoders

Encoders zijn elektronische sensoren met een roterende as, die pulsen genereren als de as verdraait. Een encoder wordt ook wel pulsgever genoemd. Er zijn in principe twee soorten encoders: incrementele encoders en absolute encoders.

Lees meer over encoders
Incrementele encoder van Scancon

Positieschakelaars

Positieschakelaars controleren de positie van bijvoorbeeld kleppen of ventielen of bevestigen de aanwezigheid van een object. De positie schakelaars kunnen ook gebruikt worden in extreme omstandigheden in de voedingsindustrie, marine en offshore.

Meer over positieschakelaars
Positieschakelaar HS98 van steute

Analoge sensoren

Analoge sensoren detecteren objecten op verschillende afstanden. Vooraf worden de minimale en maximale waarden ingeteached. De sensor geeft de analoge waarden uit op basis van deze waarden.

Lees meer over analoge sensoren

Vork- en raamsensoren

Dankzij de nauwkeurige positionering van de stralen, zijn vork- en raamsensoren erg geschikt voor detectie- en teltaken voor kleine onderdelen.

Ga naar de shop

Voetschakelaars

Voetschakelaars worden in industrie en machinebouw gebruikt om machines of installaties in of uit te schakelen. Voetschakelaars zijn verkrijgbaar met of zonder veiligheidsfunctie.

Lees meer over voetschakelaars
Custom made voetschakelaars van steute

Lusdetectoren

Een detectielus is een inductielus van koperdraad. Door de detectielus aan te sluiten op een lusdetector ontstaat er een magnetisch veld. Een voertuig verstoort het magnetische veld en wordt herkend. Een lusdetector voor een detectielus zorgt voor het signaal waarmee slagbomen, industriële poorten en hekken geopend kunnen worden.

Lees meer over lusdetectie
Lusdetector - ProLoop Lite - BBC Bircher Smart Access

Luchtdrukschakelaars

Luchtdrukschakelaars zijn vanwege hun stevige bouwvorm en lange levensduur ideaal toepasbaar als openingssensoren voor automatische poorten en voertuigdeuren op bussen en treinen.

Meer over luchtdrukschakelaars

Niveausensoren voor niveaudetectie

Niveausensoren en niveauschakelaars leveren informatie over het niveau van aanwezige stoffen in tanks, silo’s en andere vloeistofcontainers. Er wordt onderscheid gemaakt in continu niveaumeting (analoog) en niveaudetectie van minimale en maximale niveaus. 

Lees meer over niveausensoren
Niveausensor voor niveaumeting - Rechner Sensors

Toegangssensoren

Toegangssensoren zorgen voor een gecontroleerde en veilige doorgang van personen en voertuigen in industriële of hygiënische omgevingen.

Ga naar de shop

close-video-button