Energiemanagementsysteem voor datacenters

Uitval is geen optie 

Dat de beschikbaarheid van elektrische energie binnen een datacenter van groot belang is spreekt voor zich. 50% van de operationele kosten van een datacenter bestaat uit elektrische energie.

Datacenters zijn redundant ingericht omdat de beschikbaarheid van elektrische energie altijd aanwezig moet zijn. Uitval is geen optie. Redundantie houdt in dat een datacenter altijd dubbelzijdig wordt voorzien van elektrische energie: een A- en een B-voeding. Valt A uit dan neemt B dit vermogen over. Maar wat gebeurt er als B het totale vermogen van A plus B niet aan kan? De beschikbaarheid van een datacenter valt compleet weg. 

DCEM bewaakt de redundantie vanaf de hoofdverdeler tot op rackniveau zodat A en B elkaar altijd over kunnen nemen. U bent in staat om mogelijke problemen voortijdig op te lossen.

Power Analyser UMG 604-PRO - Janitza

Tijd speelt geen rol tijdens het uitvoeren van onderhoud

Dataloggers verzamelen meetdata uit energiemeters. Datacenters zijn vanaf de trafo tot het serverrack compleet redundant ingericht. Deze redundantie moet altijd bewaakt worden, ook door een energiemanagementsysteem en bijbehorende software. DCEM is redundant ingericht en te benaderen op twee servers. Daarnaast heeft iedere datalogger een schaduwlogger. Op het moment dat de datalogger niet meer reageert, neemt de schaduwlogger de datacollectie  van de oorspronkelijke datalogger over. 

Doordat DCEM redundant is ingericht is het veel eenvoudiger en makkelijker om onderhoud in te plannen. Het simpelweg uitschakelen van een datalogger zorgt dat de redundante logger start en zonder tijdsdruk onderhoud uitgevoerd kan worden.

Bewaking van meer dan 4000 racks

Het DCEM energiemonitoringsysteem heeft een bewezen rackrecord voor de acquisitie, verwerking en bewaking van meer dan 8000 energiemeters, oftewel meer dan 4000 racks in 1 datacenter. DCEM bewaakt elektrische parameters, schakelstanden, temperaturen en luchtvochtigheden 24/7 waardoor problemen en uitval in datacenters wordt voorkomen.

Branche Datacenters
DCEM alarmmanager

U bent gewaarschuwd!

De alarmmanager bewaakt uw installatie realtime. Heeft uw installatie een probleem? DCEM waarschuwt via website, e-mail, SMS of gebouwbeheersysteem. Verschillende soorten alarmen die kunnen voorkomen zijn een voorwaarschuwing, een hoog alarm, een laag alarm, een statuswijziging (bijvoorbeeld als er een digitale ingangen wijzigt), een connectiealarm (als de verbinding met het uit te lezen apparaat wegvalt), een software-alarm (bij problemen in de DCEM software) of een serienummer-alarm.

Via de mobiele app heeft u 24/7 overzicht van de aanwezige alarmen op uw telefoon. Ieder nieuw alarm verschijnt als pop-up. Is het alarm afgehandeld? Dan verdwijnt deze automatisch uit de app. U logt gemakkelijk in via een QR-code.

Realtime inzicht in uw installatie

Single Line

Met een Single Line Diagram heeft u een realtime inzicht in uw installatie. Vermogens, schakelstanden, temperatuur, alarmen: allemaal in één overzicht. Door op modules te klikken krijgt u een uitgebreid overzicht van online en historische meetwaarden.

  • Doorklikken naar gedetailleerde meetwaarden
  • Geïntegreerde weergave van alarmen
  • Realtime weergave van schakelstanden en meetwaarden
DCEM single line
DCEM energiemanagement volgens ISO 50001

Inzicht in energiestromen

‘Fishbone’ visualisatie

De ‘Fishbone’-overzichten geven direct inzicht in de energiestromen. Door gebruik te maken van percentages en te werken met lijndiktes, is direct zichtbaar waar de meeste energie naartoe stroomt.

  • Percentage vermogen t.o.v. voedende groep
  • Wisselende lijndiktes afhankelijk van vermogen
  • Real-time weergave, updates iedere twee seconden

close-video-button