16/11/2017

Analoge sensor voor niveaumeting van klevende en stroperige stoffen

Analoge niveauregeling levelmaster | Rechner Sensors

De LevelMaster-sensoren van Rechner Sensors zijn ontwikkeld voor niveaumeting van vloeibare en stroperige stoffen die klevend en/of geleidend zijn. Afhankelijk van het geselecteerde type, kan de analoge LevelMaster worden gebruikt om een analoge niveaumeting uit te voeren over een bepaald bereik.

Naast de nieuwe optie voor analoge uitgang, is het ook mogelijk om tekenen van verontreiniging te detecteren, zodat een reinigingsproces kan worden geactiveerd. Een andere toepassingsoptie is een weergave van de verandering in de diëlektrische constante (DC) van het te bewaken product voor kwaliteitscontrole. Voor kwaliteitscontroledoeleinden kunnen de empirisch bepaalde startwaarden worden gecontroleerd en geanalyseerd met behulp van bijvoorbeeld een PLC.

 

Bekijk Rechner Sensors producten in de webshop


Programmeerbare analoge sensor voor niveaumeting

Als de te meten vloeistof of product wijzigt, kan de empirisch bepaalde uitvoer worden geprogrammeerd door het volgende besturingssysteem: product A = analoge waarde X, product B = analoge waarde Y, product C = analoge waarde Z, enz. Op deze manier kunnen meerdere stoffen gedetecteerd worden met één sensor voor niveaumeting.

Als de vloeistof of product is gewijzigd, selecteert u eenvoudigweg het overeenkomstige programma in de PLC. De sensoren zijn uitgerust met EasyTeach-functie: EasyTeach by Wire (ETW). Dit maakt het zeer eenvoudig om de gevoeligheid van het te bewaken product aan te passen. Dit kan ook op afstand vanuit een controlekamer worden geprogrammeerd.

Rechner biedt sensoren voor niveaumeting in verschillende bouwtypen aan. Door het hygiënische ontwerp wordt rekening gehouden met toepassingen in de farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenindustrie.


 

 

close-video-button