10/10/2017

'Extreme' veiligheidsschakelaars en positieschakelaars | steute

Extreme schakelaars en sensoren

Er worden vaak hoge eisen aan het ontwerp van een schakelaar gesteld. En alsof dit nog niet genoeg is, bevindt het werkterrein waar de positieschakelaars geplaatst zijn zich vaak buiten. Hier zijn schakelaars onderhevig aan weersinvloeden zoals vochtigheid en extreme temperaturen. In deze omgevingen wordt vaak ruw omgegaan met schakelaars. Met dit alles in het achterhoofd ontwikkelt en produceert de businessunit 'Extreme' van steute robuuste en duurzame schakelaars. Lees meer over positieschakelaars.

 

Bekijk positieschakelaars in de webshopStel uw vraag


Corrosiewerend, stofdicht en extreem schokbestendig

Twee recente toevoegingen aan steute's Extreme-assortiment zijn de positieschakelaarseries Ex 97 en Ex 99 met standaard afmetingen comform DIN EN 50047 en DIN EN 50041. Ze zijn corrosiewerend, stofdicht en extreem schokbestendig. Ze zijn te gebruiken in Ex-zones 21 en 22 voor stof en Ex-zones 1 en 2 voor gas. 

Als alternatief voor mechanische schakelaars produceert steute magnetische sensoren, gemaakt van schokbestendig kunststof en met echte Extreme-eigenschappen. Zo werken ze in temperaturen tot wel -60°C en volstaan ze nog steeds de schoktest van 7 joules. En doordat ze een hoge afdichting hebben, zijn ze extreem duurzaam - zelfs in zeer stoffige omgevingen. 

 

close-video-button