21/01/2014

Draadloos schakelen in industrie opnemen in database

Of het nu gaat om het evalueren of het live aansturen van productieprocessen. Up-to-date informatie is en wordt steeds belangrijker. Met up-to-Draadloos sWave Wirelessdate informatie is (op aftand) mogelijk om informatie in te zien en waar nodig het proces aan te sturen. Met een wireless netwerk van steute communiceren machines hoeveel ze produceren, wat hun status is en welke onderdelen van de machine er slijten. De producten communiceren ook met het netwerk: via sensoren geven ze hun locatie door en of ze in goede staat verkeren.

Zender, ontvanger, database

Net als bij een router, ontvangt een centraal access point signalen van draadloze schakelaars. De router bundelt de gegevens en stuurt ze via Ethernet of Wi-Fi door naar één of meerdere applicatieservers. De bijbehorende applicatieserver bevat een database die alle informatie op operationeel niveau verzamelt voor het wordt doorgestuurd (rechtstreeks of via middleware) aan het IT-platform van de gebruiker (bijvoorbeeld een ERP, PDA, CMS of IMS). Desgewenst wordt de verzamelde informatie ook via webservices naar meerdere eigen IT-systemen doorgestuurd. Dit garandeert een continue communicatie van iedere afzonderlijke schakelaar naar de top van de bedrijfs-IT-hiërarchie.

Geen schakeling blijft onopgemerkt!

Als een schakelaar een signaal uitzendt, staat de volgorde van het bereik van de access points vast. Als verzending naar het eerste access point mislukt, wordt het tweede access point aangesproken. Het buitenbereik van het draadloze schakel-/sensorsysteem is maximaal 700 meter. Bij mobiele machines is het maximale bereik van het netwerk ongeveer 50 meter, rekening houdend met mogelijke reflecties van metalen onderdelen en interferentie van andere systemen.

 

Bekijk producten voor draadloos schakelen

close-video-button