Locatie: fortop België

Accountmanager automation België

Machinebouwers en producerende industrieën hebben technische kennis en de juiste producten nodig bij het ontwerpen en verbeteren van hun machines en installaties. Producten die aan allerlei eisen moeten voldoen. Zoals veiligheidseisen. Je wilt immers voorkomen dat iemand ingesloten raakt tijdens onderhoud of omver wordt gereden door een AGV. Of temperatuur eisen waarbij een schakelaar ook moet werken bij -400C.

Dat vraagt om samenwerking met de klant. Zo maakt een internationale klant van ons geavanceerde metaalbewerkingsmachines. We leveren hun een klant-specifiek voetpedaal, dat voldoet aan hun technische specificaties en past bij het design van hun machines. Samen met onze klant en leverancier zijn we gestart met het ontwikkelen van het draadloze voetpedaal van de toekomst.

Doordat we echt in gesprek gaan en blijven met de klant helpen we, dankzij ons operations team, deze klant nu ook met een logistiek probleem. Wij zorgen ervoor dat de voetpedalen just-in time worden geleverd aan de diverse Europese productlocaties. Wij doen graag die stap extra.

Een ander voorbeeld van onze manier van werken is de fabrikant van afneembare trekhaken die kwaliteitsproblemen had met de eindassemblage. Samen met een externe robot system integrator ontwikkelden we een vision camera oplossing waardoor de kwaliteitsproblemen van de klant tot het verleden behoren.

Het boven tafel krijgen van het probleem en onderhouden van de contacten deed de accountmanager. Het mede ontwikkelen van de oplossing is gedaan door onze technisch specialist.

Inmiddels hebben we een indrukwekkend klantenbestand dat we graag verder willen uitbouwen. Daarom zoeken wij voor Vlaanderen en Wallonië een nieuwe accountmanager.

Account manager automation

Je komt in een gedreven salesteam dat producten op het gebied van machineveiligheid, vision, schakelaars en sensoren, verbindingstechniek, besturingstechniek, signaleringstechniek en human machine interface verkoopt. Dat is een breed assortiment. We snappen dat je tijd nodig hebt om dit in je vingers te krijgen. Die tijd krijg je ook. Net zoals diverse hulpmiddelen om je bij gesprekken te ondersteunen.

We hebben een voortdurende stroom aan marketingactiviteiten zoals webinars, workshops, whitepapers en gerichte e-mails waarin we onze kennis delen.  Hierdoor hebben we een database met interessante klanten en leads opgebouwd.

Waar jij energie van krijgt is het commerciële spel: het uitbouwen van bestaande klanten, het vinden van prospects, contact leggen en uiteindelijk de verkoop afsluiten. Je weet tijdens klantbezoeken de interesse te wekken voor onze producten.

Sommige trajecten hebben een wat langere doorlooptijd. Dat komt doordat het vaak grote investeringen zijn voor de klant, dat er testfases doorlopen moeten worden of langere beslislijnen zijn bij grote organisaties. In de tussentijd onderhoud jij het contact en durf jij de klant – gedoseerd – in beweging te houden.

Je hoeft niet alle ins en outs van de producten te kennen. Je bent juist goed in doorvragen zodat het probleem van de klant duidelijk wordt, waarna jij met de oplossing komt. Ons supportteam helpt jou met het technische stuk. Uiteraard moet je techniek wel leuk vinden om goed te kunnen doorvragen en het verhaal enthousiast te kunnen brengen.

Je past bij fortop omdat je klanten echt wilt helpen. Je houdt van samenwerken, scoren met het team en fair play. Je gaat – net als wij – voor een lange termijn relatie met de klant.

Klantbezoeken geven jou energie. Je werkt vanuit onze kantoor in Huizingen en vanuit huis. Overleggen met de Nederlandse collega’s doe je vooral via Teams. En zo nu en dan doe je live mee met trainingen. Idealiter woon je in Vlaams Brabant.

Wij bieden jou:

 • Fulltime dienstverband van 40 uur per week
 • Een marktconform salaris
 • Extra legale voordelen, 32 vakantiedagen per jaar
 • Auto van de zaak (met tankpas), die je ook privé mag gebruiken
 • Laptop en telefoon van de zaak
 • De ruimte en tijd om te leren. Waarbij fouten maken mag
 • Een werkomgeving waarin mensen betrokken zijn bij elkaar, elkaar helpen en elkaar scherp houden

Jij brengt ons:

 • Passie voor het sales vak. Je loopt al een paar jaar mee, waardoor je hebt ontdekt dat dit werk echt bij jou past
 • Bachelor werk en denkniveau
 • Affiniteit met machinebouw of industriële automatisering. Bij voorkeur heb je een opleiding in die richting gedaan
 • Een prettige collega, die het leuk vindt om samen met anderen onze klanten te helpen
 • Openheid om zelf te leren, collega’s beter te maken en je eigen ideeën te delen

Hier kom je te werken:

Fortop automation en energy control is importeur van kwalitatief hoogwaardige merken op het gebied van automation en energy control (meettechniek, power monitoring en power quality solutions). Dat doen we exclusief voor Nederland, België; en UK. We hebben een eigen supportafdeling die jou ondersteunt bij klantvragen.

Om de markt goed te kunnen bedienen hebben we  teams in Nederland en in Engeland. Onze basis is in Zwartsluis. Voor België werken we vanuit ons kantoor in Huizingen.

Binnen fortop zijn we gek op techniek. We gebruiken moderne middelen om slim te kunnen werken. Bovendien zijn we gek op mensen. We vinden het belangrijk dat iedereen werk doet wat past bij ieders kwaliteiten en belangstelling. Wij geloven dat je hierdoor op een fijne manier het beste uit jezelf kunt halen. En daar hebben wij als team fortop natuurlijk ook baat bij. Uiteraard faciliteren wij jouw ontwikkeling.

Het woord team staat meerdere keren in deze tekst omdat dat heel belangrijk voor ons is. Ons mooie bedrijf verder succesvol uitbouwen doen we tenslotte samen.

Wil je meer weten over wat je gaat doen en wat je van ons mag verwachten  neem dan contact op met Peter Herremans. Hij is salesmanager in België te bereiken via tel. 02 - 33 14 116 of mail phs@fortop.be

Ben je zo enthousiast dat je meteen een afspraak wilt maken, dan kun je bellen met onze werving en selectiepartner ASAP Sophie Van De Velde 03 203 5972. Solliciteren kan via deze link Account Manager Automation | Asap

close-video-button