Lika | Van optische encoder tot magnetische meetsystemen

Sinds de oprichting in 1982 ontwikkelt en produceert Lika Electronic incrementele en absolute, optische en magnetische, roterende en lineaire encoders, incrementele en absolute sensoren, incrementele en absolute magnetische meetsystemen, roterende actuatoren, displays, signaal converters en encoder interfaces.

Dankzij de technische kennis en de expertise in het leveren van specifieke klantoplossingen, is Lika Electronic uitgegroeid tot een van de toonaangevende fabrikanten van optische encoders en magnetische meetsystemen wereldwijd.

 

Bekijk Lika productenStel uw vraag over Lika

Logo Lika | fortop
Programmeerbare trekkoordencoder | Lika

Lika programmeerbare trekkoordencoder

De programmeerbare trekkoordencoder SFE van Lika zijn incrementele en absolute trekkoord encoders. De trekkoordencoders hebben een lange meetlengte tot 5.000 mm (196.85") en 10.000 mm (393.7"). De trekkoord is gemaakt van RVS draad. De SFE onderscheid zich door de integratie van een programmeerbare incrementele encoder. De resolutie, het aantal pulses per revolution (PPR) kan vrij worden ingesteld via de programeerinterface van 1 tot 16.384. De trekkoordencoder heeft een universeel uitgangscircuit HTL/TTL. De serie biedt naast incrementele programmeerbare encoders ook een absolute trekkoordencoder met SSI. 

Lees meer over Lika programmeerbare trekkoordencoder

Explosieveilige encoders | ATEX | Zone 1, 2, 21 & 22

De ATEX encoders van Lika zijn uitgerust met Ø58 mm met solide en holle schacht. Ø58 mm en Ø77 mm zijn geschikt voor zones 1, 2, 21 en 22. De ATEX encoders hebben een geïntegreerde fieldbus interface. Lika heeft de volgende ATEX encoders: IX58, CX58, XC77, XAC77, XAC77 PB en de XAC77 CB.

ATEX encoders

ATEX wil niet zeggen niet flexibel! Lika Electronic ontwikkelde een compleet aanbod van ATEX gecertificeerde encoders voorzien van luchtdichte en flameproof behuizingen geschikt voor gebruik in zowel gas als stof explosiegevaarlijke omgevingen. Ze zijn robuust en werken veilig in gevaarlijke en ruwe omgevingen en zijn tegelijkertijd uitgebreid aanpasbaar zodat ze ingezet kunnen worden bij de meest uiteenlopende toepassingen. 

Lees meer over Lika ATEX encoder

ATEX encoders | Lika
Absolute encoder SMAB | Lika

Absolute encoder zonder rollagers | IP69K

In applicaties met weinig ruimte biedt de absolute encoder SMAB van Lika de oplossing. Met de vlakke magnetische ring met grote holle as diameter van 80mm is de absolute encoder uiterst geschikt voor extreme omgevingen. De encoder beschikt over een SSI interface. Naast standaardfuncties als nulstelling en draairichting is er ook een foutmelding beschikbaar. De geïntegreerde LED signaleert een correcte werking en de conformiteit van de luchtspleet.

IP69K afdichtingsgraad 

De SMAB absolute encoder van Lika maakt gebruik van een magnetische meetmethode. Magnetische technologie is slijtage- en onderhoudsvrij en zijn zeer immuun voor externe invloeden zoals licht, stof, water, verontreiniging en olie. Op deze manier bereiken de absolute encoders met magnetische technologie beveiligingsniveaus van IP67 en IP69K en werken betrouwbaar in de zwaarste industriële omgevingen. 

Lees meer over Lika absolute encoder

Lika absulote encoder

De ASC85 absolute singleturn encoder is het paradepaard van Lika met holle doorlopende as en zeer hoge resolutie en nauwkeurigheid. De absolute encoder maakt gebruik van optische technologie en de diameter van de behuizing is Ø 87 mm. De encoder heeft een maximale resolutie van 25 Bit en heeft en BiSS-C en SSI uitgang. 

Toepassingsgebied ASC85

De encoder is ideaal voor grote precisie positiecontrole in veeleisende toepassingen als robotica, radar en antennes, militaire toepassingen en geavanceerde algemene industriële toepassingen. 

Lees meer over absolute encoder ASC85

Absolute encoder ASC85 | Lika
Positioneringsmotor RD6 | Lika

Lika RD6 positioneringsmotor

De RD6 positioneringsmotor zorgt voor de juiste spindle positie door de ingebouwde absolute encoder en aandrijfeenheid.
De verstelmotor wordt gemonteerd op positioneerassen om deze automatisch te laten instellen.
Hierdoor wordt de insteltijd bij machines (o.a. verpakkingsmachines, cartonnagemachines) sterk ingekort waardoor de rentabiliteit van de machine stijgt. 

Lees meer over Lika positioneringsmotor

Lika programmeerbare lineaire encoder

De SME54 van Lika is een programmeerbare lineaire encoder met een magneetstrip. De incrementele lineaire encoder biedt ingenieurs een volledig programmeerbare oplossing. De resolutie kan in het bereik worden ingesteld 1,25mm – 0,08μm samen met de duur en telling van de indexmarkering richting. De SME54 incrementele encoder biedt volledige aanpasbaarheid, veelzijdigheid en vrijheid voor elk type industriële toepassing. Configuratie is mogelijk via PC software.  

Stof, olie en vloeistofbestendig (IP67)

Dankzij hun robuuste frame en ingekapselde elektronica zijn de lineaire encoders optimaal beschermd tegen stof, olie, vloeistoffen, verontreiniging, schokken en trillingen (IP67-bescherming). De grote toegestane toleranties en luchtspleet (tot 2 mm) maakt eenvoudige installatie en minimale montagetijd mogelijk. Ze genereren kwadratuursignalen met geïnverteerde signalen en indexsignalen via Push-Pull (HTL) en Line Driver (TTL) uitgangscircuits en zijn voorzien van diagnostische LED’s als standaard. 

Lees meer over lineaire encoders. 

Lineare encoders | Lika

close-video-button