19/02/2019

Contactloze veiligheidsschakelaar voor twee aangrenzende deuren

HED-veiligheidsschakelaar voor twee aangrenzende deuren - Mechan Controls

Met de HED-veiligheidsschakelaar van Mechan Controls bewaakt u twee aangrenzende deuren met één enkele schakelaar en een magnetisch gecodeerde actuator op iedere deur. Dit bespaart installatietijd, bekabeling, gebruik van onderdelen én daarmee ook kosten. 

Eén HED-schakelaar kost de helft van de prijs van twee afzonderlijke schakelaars. De contactloze actuatoren kunnen de schakelaar vanuit de meeste hoeken benaderen, met een schakelafstand van 7 mm. De veiligheidsschakelaar voldoet aan PLe, Categorie 4 en SIL 3.

2 veiligheidscontacten

Iedere HED-schakelaar heeft twee NC-veiligheidscontacten. Bij het openen van één van de deuren, verbreken de veiligheidscontacten en wordt het bijbehorende hulpcontact gesloten. Beide deuren moeten gesloten zijn om de machine te laten werken. Led’s geven de status van de schakelaar weer. Er zijn drie posities voor de kabelaansluiting beschikbaar: links, rechts of midden. Daarnaast is er een M12-connectoruitvoering beschikbaar. Lees meer over veiligheidsschakelaars met magnetisch principe.

 

Bekijk HED-veiligheidsschakelaars in de webshop Stel uw vraag over HED-veiligheidsschakelaars


Kunststof of RVS 316 behuizingen HED-veiligheidsschakelaar voor twee aangrenzende deuren - Mechan Controls

De HED-kunststof of RVS 316-schakelaars zijn ingegoten met epoxy-hars voor een IP67- en IP69K-afdichting en zijn bestand tegen reinigingsmiddelen. Door de solid state-technologie is de HED-schakelaar bestand tegen schokken en trillingen.

Mechan's HED-serie veiligheidsschakelaars zijn volledig getest en goedgekeurd door TUV en cULus

Kenmerken HED-veiligheidsschakelaars: 

  • Magnetisch gecodeerd principe
  • Dual Switch, bewaakt 2 deuren
  • Solid-state bi-directionele uitgangen
  • 24 Vdc-werking
  • LED-indicatie 

 

Bekijk HED-veiligheidsschakelaar - kunststof behuizing

close-video-button