13/10/2020

State-of-the-art OSSD-veiligheidsschakelaars 

Safety OSSD veiligheidsschakelaars - Mechan Controls

O-type - Mechan Controls

De nieuwe state-of-the-art OSSD-veiligheidsschakelaars O-Type van Mechan Controls gebruiken de nieuwste veiligheidstechnologieën voor maximale betrouwbaarheid en veiligheid.

Standalone of seriële veiligheid

De contactloze schakelaars zijn ontworpen om standalone te werken of kunnen worden aangesloten op veiligheidsrelais of veiligheidsbesturingen, zodat ze perfect in uw veiligheidssysteem passen. Tot 30 O-Type schakelaars kunnen in serie worden geschakeld met behoud van veiligheidsniveau PL-e in overeenstemming met EN ISO 13849-1.

Elke schakelaar controleert zichzelf continu op fouten, inclusief kortsluitingen. Als een deur of toegangspoort open blijft staan, gaan de aangesloten schakelaars knipperen, zodat de gebruiker de storing snel kan identificeren.

De O-Type-serie is verkrijgbaar met twee coderingsopties; OHE1 - gecodeerd magnetisch en ODNK - uniek gecodeerde RFID met 4 miljard mogelijke codecombinaties. De codering van beide schakelaars volgt de richtlijnen van EN14119.

 

Bekijk OSSD contactloze schakelaars in de webshop Stel uw vraag over Mechan


State-of-the-art OSSD-veiligheidsschakelaars - Mechan Controls


Eenvoudige teachmodus

State-of-the-art OSSD-veiligheidsschakelaars (Contactloos) - Mechan Controls

Dankzij de montagegaten van 22 mm, die een standaard zijn geworden op de markt voor veiligheidsschakelaars, en de compacte afmetingen, kunnen traditionele schakelaars worden vervangen door een intelligentere O-Type contactloze schakelaar.

De eenvoudige teachmodus zorgt voor een gebruiksvriendelijke installatie van de ODNK veiligheidsschakelaars. Als één van de onderdelen ontbreekt of defect raakt, kunt u de codering een onbeperkt aantal keren opnieuw leren. Activeer eenvoudig de teach-faciliteit door de voedingsspanning op 17VDC te zetten, dit wordt dan aangegeven met een knipperende paarse LED. Zodra u het nieuwe onderdeel binnenbrengt, gaat de knipperende paarse LED uit om aan te geven dat de nieuwe code is geaccepteerd. Schakel terug naar 24 VDC en het inleren is voltooid.


Visuele diagnostiek - Status indicatie

State-of-the-art OSSD-veiligheidsschakelaars (Contactloos) - Mechan Controls

Beide O-Type veiligheidsschakelaars zijn voorzien van twee RGB LED's voor status indicatie. Ze kunnen geavanceerde visuele diagnostiek bieden voor alle toestanden van het apparaat, inclusief de ingangs- en uitgangssignalen. Dit betekent dat de gebruiker gemakkelijk fouten kan opsporen. Het gebruiksvriendelijke ontwerp met status LED‘s biedt visuele diagnose, zelfs bij montage op moeilijk bereikbare plaatsen.

De OHE1 is voorzien van een unieke indicatie voor verkeerde uitlijning om de gebruiker te helpen bij het positioneren van beschermkap. Net voordat de actuator buiten bereik komt, begint LED 2 snel geel te knipperen. Dit is ook handig als het hek ‘zakt’ en niet meer uitgelijnd is met de schakelaar.


Ongevoelig voor metalen objecten

State-of-the-art OSSD-veiligheidsschakelaars (Contactloos) - Mechan Controls

De ODNK is toe te passen vanuit 3 posities. Het RFID-signaal wordt vanuit de meeste richtingen verzonden, wat een eenvoudige installatie in moeilijke montageposities mogelijk maakt. Het RFID-signaal is zeer ongevoelig voor metaalspaanders en andere metalen objecten die magnetische schakelaars storen.

Tot IP69K beschermingsgraad

Beide O-Type schakelaars zijn bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen en zijn volledig ingegoten. Het robuuste ontwerp is getest volgens IP67 en IP69K en is geschikt voor gebruik in natte omgevingen.


Externe monitoring (EDM)

State-of-the-art OSSD-veiligheidsschakelaars (Contactloos) - Mechan Controls

De O-Type veiligheidsschakelaars zijn verkrijgbaar met een functie genaamd EDM (externe monitoring), dit betekent dat de uitgangen kunnen worden gebruikt om de status van contacten/contactors veilig te bewaken zonder dat een veiligheidsrelais of besturingseenheid nodig is.

Veiligheidsuitgang tot 2A

De O-Type-serie zijn de enige OSSD-veiligheidsschakelaars op de markt met een veiligheidsuitgang van 2A. Dit betekent dat u grotere contactors kunt aansluiten, wat zowel de compatibiliteit als de duurzaamheid verbetert. De O-Type-schakelaars zijn geschikt voor handmatige of automatische reset.

De O-type veiligheidsschakelaar is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen: 

  • Eenvoudig: alleen beschikbaar met een M12 5-pins connector. Deze versie ondersteunt geen serieschakeling en heeft geen EDM-functie.
  • Standaard: beschikbaar met vaste kabel aansluiting of met een M12 8-pins connector. Deze versie ondersteunt serieschakeling, maar ondersteunt de EDM-functie niet.
  • Geavanceerd: wordt compleet geleverd met alle functies, inclusief EDM. U kunt deze versie aanschaffen met een vaste kabel aansluiting of een M12 12-pins connector.

 

Bekijk OSSD contactloze schakelaars in de webshop Stel uw vraag over Mechan

close-video-button