22/07/2020

Vergroot de beschikbaarheid van kritische installaties 

Janitza RCM 202-AB differentieel stroom monitoring

Janitza RCM 202-AB

In kritische toepassingen als ziekenhuizen en procesindustrie biedt het continu monitoren van aardfoutstromen grote voordelen. De RCM 202-AB van Janitza meet alle typen aardfoutstromen met standaard trafo’s voor aardfoutstroommetingen.

Door het continu monitoren van de aardfoutstroom is het mogelijk de ongewenste aardfoutstromen in een vroeg stadium te detecteren. Zo kan voorkomen worden dat deze stromen schade toebrengen aan machines en apparatuur en kan worden voorkomen dat deze stromen gevaarlijke situaties zelfs brand kunnen veroorzaken.

Residual Current Monitoring

Een RCM meting (Residual Current Monitoring) volgens DIN EN 62020 biedt een alternatief vergeleken met het uitvoeren van isolatietests (meggeren) of implementeren van aardlekschakelaars, die veel inspanning en kosten met zich meebrengen. 

RCM 201-ROGO en RCM 202-AB maken continue bewaking van TN-S-systemen mogelijk en voldoen aan DIN EN 62020 / VDE 0663 / IEC 62020. Dit verwijst naar aardlekbewakingsapparatuur die installaties controleren op het optreden van aardfoutstromen en activeert een alarm als een ingestelde alarmwaarde wordt overschreden.

 

Bekijk Janitza RCM 202-AB in de webshop Stel uw vraag


Monitoring van type A tot B + aardfoutstromen 

De twee-kanaals RCM analyser voldoet aan DIN EN 62020. Een terugkerende isolatietest kan worden weggelaten. Typisch toepassingen zijn laagspannings-hoofdverdelers (HVK’s) en onderverdelers in geaarde systemen (bijvoorbeeld TN-S-systemen). De RCM 202-AB controleert continu de kwaliteit van de installatie op lekstromen zonder gebruik van aardlekschakelaars of het uitvoeren van isolatietests. Via de seriele RS485-interface is volledige integratie in de GridVis®-software is mogelijk waarmee een conitnu monitoringssysteem kan worden verkregen. 

Gepatenteerde meetmethode

Door de gepatenteerde meetmethode kan de RCM 202-AB worden toegepast in moderne installatie met frequentieregelaars, laadsystemen voor auto’s en zonnepanelen zonder gebruik van speciale meetstroomtransformatoren.

Geschikt als RCM op elk punt, b.v. gelijkstroomsystemen, frequentieomvormers of toepassingen met verhoogde brand beschermingsvereisten.

  • Kan worden gecombineerd met elke standaard Janitza aardfoutstroom-meettrafo
  • Aardfoutstromen type A tot type B+
  • Meting tot 20 kHz (type B +) mogelijk
  • Nauwkeurige meting op elk nivo in de installatie

close-video-button