Automatische schuifpoorten voor een veilige doorgang

Parkeerplaatsen en bedrijventerreinen worden veelal beveiligt met hekwerken, automatische schuifpoorten en camera’s. Het is van belang om passerende auto’s en vrachtwagens een soepele doorgang te bieden. Bij schuifpoorten en slagbomen worden vaak detectielussen gebruikt, welke in de grond geïnstalleerd zijn en in verbinding staan met een lusdetector.

Lusdetector en detectielus

Lusdetectoren analyseren in de bodem geïnstalleerde inductielussen en herkennen tijdig een naderend voertuig. Aan de sluitranden van een schuifpoort zijn schakellijsten gemonteerd. Dit garandeert veiligheid voor mens en voertuig. BBC Bircher Smart Access biedt activerings- en veiligheidsunits die voor een probleemloze werking van uw terreinhek zorgen. Lees meer over lusdetectoren en inductielussen.

 

Stel uw vraag over bediening van schuifpoorten

Veilige schuifpoortapplicatie - Applicatievoorbeeld - BBC Bircher Smart Access
Lusdetector ProLoop Lite - ProLoop 2 - Inductielus - BBC Bircher Smart Access

Lusdetectoren - Automatische schuifpoorten

ProLoop 2

De ProLoop2 lusdetectoren analyseren inductielussen die in de grond zijn geïnstalleerd. De lusdetector detecteert metalen voertuigen van alle mogelijke soorten - van fiets tot een zware vrachtwagen.

Bekijk technische specificaties ProLoop 2

ProLoop Lite

De ProLoop Lite bewaakt en analyseert de geïnstalleerde inductielus, herkent metalen voertuigen van elke aard en zorgt voor een onmiddellijke schakeling van de poort. De ProLoop Lite maakt gebruik van de standaardfuncties van de ProLoop.

Bekijk technische specificaties ProLoop Lite

Verschillende schuifpoortapplicaties - BBC Bircher Smart Access

Signaaltransmissie - Automatische schuifpoorten

RFGate 2

De RFGate 2-systemen geven veilig en draadloos de status van de drukgevoelige schakellijsten door die aan het mobiele deel van de poort zijn gemonteerd. Deze informatie wordt radiografisch doorgegeven aan het schakelapparaat. Programmeren, monteren, inschakelen - klaar!

Bekijk technische specificaties RF Gate 2

InTra6

Het inductieve signaaltransmissiesysteem InTra6 geeft de status van de drukgevoelige veiligheidsschakellijsten veilig en contactloos aan het mobiele deel van de schuifpoort met behulp van inductieve signaaltransmissie.

Bekijk technische specificaties Intra 6

 

Signaalstransmissiesysteem RFGate - BBC Bircher Smart Access

Lichtsluizen en lichtbarrières

LBGate

Lichtbarrières voor detecteren van mensen, objecten en voertuigen
De LBGate kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen en biedt betrouwbare bescherming tot een bereik van 30 m. De compacte Thru-beam lichtbarriere systeem LBGate TB18 onderscheidt zich door herhaalbare schakelpunten en hoge bedrijfsreserves. De reflectielichtbarrières LBGate R18 en LBGate R25 werken met gepolariseerde reflectoren, wat betekent dat slechts één apparaat vereist elektrische aansluiting en installatie. Al deze principes detecteren ook glanzende en reflecterende objecten.

Compact ontwerp
De kleine sensoren kunnen eenvoudig in deurkozijnen worden geïntegreerd en zijn eenvoudig te installeren.

Geïntegreerde elektronica spaart ruimte en complexiteit
De elektronica is volledig geïntegreerd in de fotocel. Er is geen externe booster-elektronica vereist.

Signaalanalyse

Schakelapparaten

De schakelapparaten van BBC Bircher Smart Access bewaken de aangesloten contactmatten en schakellijsten op activeringen en onderbreking. Zij worden bovendien bewaakt op veranderingen van de ruststroom. De overzichtelijke LEDs en LCD-scherm tonen de status van de aangesloten signaalgevers in één oogopslag. Dankzij de gebruiksvriendelijke instellingen kunt u vertrouwen op een snelle inbedrijfstelling van uw schakelapparaat.

EsGate 2 / EsGate 3

Schakelapparaten EsGate 2 en EsGate 3 laten zich veelzijdig programmeren en zijn geschikt voor een breed scala van toepassingen in combinatie met contactmatten of schakellijsten. Ook deze schakelapparaten worden bewaakt op de ruststroom en analyseren op veilige wijze de impulsen van de signaalgevers. EsGate 3 is uitgerust met twee volwaardige kanalen en zelfbewaking en voldoet aan Performance Level e, Veiligheidscategorie 3 volgens EN ISO 13849-1.  

EsMatix 3

EsMatix 3 beschikt over twee signaalingangen. In combinatie met de veiligheidsschakelmatten of -lijsten vormt EsMatix 3 een gecertificeerd systeem dat voldoet aan de eisen van PLe met categorie 3 volgens EN ISO 13849-1 dat de veiligheid garandeert bij installaties, robots en geautomatiseerde werkplekken.

 

Bekijk technische specificaties van controle units

Brochure schakelapparatuur - EsGate - EsMatix - BBC Bircher Smart Access
Schuifpoortapplicatie - Applicatievoorbeeld BBC Bircher Smart Access

UW TOEPASSING

De producten van Bircher Reglomat zijn geschikt voor diverse toepassingen van schuifpoorten, voor zowel particulier gebruik als voor toepassingen in de industrie. Gebruik de configurator om te bepalen welke apparaten passen bij uw applicatie. Ga naar de configurator.

Heeft u vragen over uw applicatie? Bel of e-mail ons voor passend advies. We staan u graag te woord.

close-video-button