16/06/2020

Verklein de kans op virusverspreiding met contactloze schakelaars

Contactloze schakelaar - CleanSwitch - BBC Bircher Smart AccessCleanSwitch - Contactloze schakelaar voor hygiënische omgevingen

Iedere plek waar veel mensen zijn, is een bron voor ziektekiemen en andere ziekteverwekkers. Contactoppervlakken - en met name deurgrepen - zorgen voor de verspreiding van grote hoeveelheden bacteriën en virussen, waarvan sommige een reëel risico voor de gezondheid kunnen vormen.

CleanSwitch van BBC Bircher Smart Access is een contactloze schakelaar voor deuractivering en is speciaal ontwikkeld voor gebruik in gebieden met strenge hygiëne-eisen. De schakelaar activeert toegangspunten zonder dat de schakelaar aangeraakt hoeft te worden en voorkomt zo de verspreiding van ziekteverwekkers op een eenvoudige en efficiënte manier. Lees meer over contactloze schakelaars.

 

Bekijk CleanSwitch producten in de webshopdownload de brochure


Animatie CleanSwitch

 

 

 


Bircher breidt assortiment hygiënische schakelaars uit

Clean switch - BBC Bircher Smart Access

Bircher presenteert extra accessoires voor de hygiënische CleanSwitch-schakelaar. Nieuwe mogelijkheden zijn een zwarte frontafdekking, een wandafdichting en een opbouwdoos. Hiermee kan CleanSwitch het oudere model CleanScan vervangen.

CleanSwitch-afdekking ook in zwart

Speciaal voor het aanbrengen op een donkere ondergrond biedt BBC Bircher per direct ook een zwarte frontafdekking. De opgedrukte pictogrammen zijn dan wit. Ook in de zwarte uitvoering zijn de afdekkingen bestendig tegen reinigings- en desinfectiemiddelen.

Wandafdichting standaard meegeleverd

Voor nog schonere prestaties in een hygiënisch veeleisende omgeving levert BBC Bircher bij de frontafdekkingen een extra wandafdichting in Clean switch - BBC Bircher Smart Accessdezelfde kleur als de afdekking. Hiermee dicht CleanSwitch de smalle spleet tussen het apparaat en de wand volledig af en wordt voorkomen dat er vuil binnendringt of zich ophoopt. De afdichting van siliconen werkt tevens kleine oneffenheden in de ondergrond weg die bijvoorbeeld door de wandstructuur of het pleisterwerk ontstaan. De afdekkingen van CleanSwitch worden zonder extra kosten bij de afdichting meegeleverd.

Opbouwdoos maakt achteraf automatiseren eenvoudig

Met de nieuwe CleanSwitch-opbouwdoos is het achteraf automatiseren van deuren uiterst eenvoudig. De opbouwdoos is per direct verkrijgbaar in zwart en wit, passend bij de frontafdekkingen. Ook bij de opbouwmontage voldoet de CleanSwitch aan beschermingsklasse IP65. De CleanSwitch is compatibel is met alle standaard inbouwdozen zoals de Feller EDIZIOdue, JUng AS 500, Hager kallysto.line IS.1 en de Gira Standaard 55.


Toepassingen contactloze schakelaar CleanSwitch


Situatie
Ziekenhuizen, klinieken, bejaardenhuizen

Situatie
Publieke sanitaire ruimtes

Situatie
Horeca

Clean switch voor ziekenhuizen, klinieken en bejaardenhuizen - BBC Bircher Smart Access Clean switch voor publieke sanitaire ruimtes - BBC Bircher Smart Access Clean switch voor horeca - BBC Bircher Smart Access

Oplossing

Door de contactloze activering maakt CleanSwitch het aanraken van vuile deurgrepen overbodig. CleanSwitch laat zich met alle gangbare reinigings- en desinfectiemiddelen behandelen. Mensen met visuele beperkingen kunnen de contrastrijke led-feedback gemakkelijke waarnemen.

Oplossing

CleanSwitch opent automatische deuren naar publieke sanitaire ruimten aanrakingsvrij en verhindert de
verspreiding van bacteriën en andere
ziekteverwekkers.

Oplossing

CleanSwitch activeert de deur als reactie op een handbeweging. Daardoor wordt de keukentoegang alleen geopend als dat nodig is. Daarmee biedt CleanSwitch het
personeel een comfortabele en hygiënische oplossing voor de deuropening.


 


Over CleanSwitch

CleanSwitch is ontwikkeld voor gebruik in omgevingen met strenge eisen aan de hygiëne. Met een gerichte beweging activeert CleanSwitch de toegang zonder aanraking en wordt de verspreiding van ziekteverwekkers eenvoudig en efficiënt verhinderd. Het front van de sensor kan met gangbare reinigings- en desinfectiemiddelen worden behandeld zonder dat het materiaal wordt aangetast. Het mooie, heldere design van CleanSwitch kan door middel van zijn gekleurde led-feedback en opgedrukte pictogrammen of logo's aan de wensen van de klant worden aangepast.


Contactloze schakelaar - CleanSwitch - BBC Bircher Smart AccessFocus op hygiëne

De contactloze schakelaar is ideaal voor toepassingen als ziekenhuizen, openbare sanitaire ruimtes of de horeca. CleanSwitch zorgt voor naleving van de hoge hygiënenormen die gelden voor patiëntenzorg in zorginstellingen of voedselbereiding in cateringbedrijven.

Bestand tegen reinigings- en desinfectiemiddelen

De voorkant van de sensor kan worden behandeld met standaard reinigings- en desinfectiemiddelen zonder het materiaal te beschadigen.


Contactloze schakelaar - CleanSwitch - BBC Bircher Smart AccessPicto's of logo's naar klantwens

Het uiterlijk van de contactloze schakelaar kan op allerlei manieren worden aangepast aan de voorkeuren van de klant. De CleanSwitch heeft twee varianten; de basic schakelaar en de schakelaar met optische feedback. 

CleanSwitch met optische feedback

De ledverlichting rondom de pictogrammen lichten op wanneer de schakelaar wordt benaderd. Het zorgt ervoor dat gebruikers de detector intuïtief kunnen bedienen. Er is een selectie fronten met verschillende pictogrammen beschikbaar. Fronten kunnen voorzien worden van op maat gemaakte pictogrammen of logo's. De CleanSwitch-hygiëneschakelaar is ook beschikbaar als basisversie, zonder optische LED-feedback.

 

Bekijk CleanSwitch met en zonder optische feedback


Geïnstalleerd in een paar eenvoudige stappen

De CleanSwitch is compatibel is met alle standaard inbouwdozen zoals de Feller EDIZIOdue, JUng AS 500, Hager kallysto.line IS.1 en de Gira Standaard 55. Dat betekent snel en eenvoudig installeren! De apparaatinstellingen zoals helderheid, LED-kleur en detectiemodus kunnen intuïtief worden ingesteld zonder gereedschap. De geïntegreerde korte handleiding biedt een extra helpende hand.


Detectie

De variabele detectiezone kan worden ingesteld tussen 0,1 en 0,5 meter. CleanSwitch biedt twee detectiemodi: de pulsmodus met afvalvertraging schakelt wanneer beweging wordt gedetecteerd en zet de detector na een ingestelde tijdsperiode terug in de oorspronkelijke status. In de aan/uit-functie verandert CleanSwitch zijn status iedere keer als er een handbeweging wordt gedetecteerd.

Bircher - Business Development Manager

"Bij het ontwerpen van onze CleanSwitch was het hoofddoel van BBC Bircher Smart Access om elke eis van de verschillende industriële groepen volledig te vervullen", legt Christoph Schlott, Business Development Manager bij Bircher, uit. "We hebben de strenge eisen van eindgebruikers, installateurs en architecten in detail geanalyseerd en de resultaten direct in onze productontwikkeling verwerkt. Deze vereisten komen duidelijk tot uitdrukking in het ontwerp, de bediening en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Om ons unieke assortiment voor B2B-klanten af te ronden, zijn er allerlei soorten aanpassingen mogelijk, of het nu gaat om individuele projecten of standaardproducten."


 

close-video-button