26/03/2018

Contactloze schakelaar voor hygiënische omgeving | Bircher Reglomat CleanSwitch

Contactloze schakelaar cleanswitch

Iedere plek waar veel mensen zijn, is een bron voor ziektekiemen en andere ziekteverwekkers. Contactoppervlakken - en met name deurgrepen - zorgen voor de verspreiding van grote hoeveelheden bacteriën en virussen, waarvan sommige een reëel risico voor de gezondheid kunnen vormen. CleanSwitch van Bircher Reglomat is een contactloze schakelaar voor deuractivering en is speciaal ontwikkeld voor gebruik in gebieden met strenge hygiëne-eisen. De schakelaar activeert toegangspunten zonder dat de schakelaar aangeraakt hoeft te worden en voorkomt zo de verspreiding van ziekteverwekkers op een eenvoudige en efficiënte manier.

 

Bekijk CleanSwitch producten download de brochure


Cleanswitch in ziekenhuisFocus op hygiëne

De contactloze schakelaar is ideaal voor toepassingen als ziekenhuizen, openbare sanitaire ruimtes of de horeca. CleanSwitch zorgt voor naleving van de hoge hygiënenormen die gelden voor patiëntenzorg in zorginstellingen of voedselbereiding in cateringbedrijven. De voorkant van de sensor kan worden behandeld met standaard reinigings- en desinfectiemiddelen zonder het materiaal te beschadigen.


Logo's naar klantwensPicto's of logo's naar klantwens

Het uiterlijk van de contactloze schakelaar kan op allerlei manieren worden aangepast aan de voorkeuren van de klant. De ledverlichting rondom de pictogrammen lichten op wanneer de schakelaar wordt benaderd. Het zorgt ervoor dat gebruikers de detector intuïtief kunnen bedienen. Er is een selectie fronten met verschillende pictogrammen beschikbaar. Fronten kunnen voorzien worden van op maat gemaakte pictogrammen of logo's. De CleanSwitch-hygiëneschakelaar is ook beschikbaar als basisversie, zonder optische LED-feedback.


Geïnstalleerd in een paar eenvoudige stappen

De CleanSwitch is compatibel is met alle standaard inbouwdozen. Dat betekent snel en eenvoudig installeren! De apparaatinstellingen zoals helderheid, LED-kleur en detectiemodus kunnen intuïtief worden ingesteld zonder gereedschap. De geïntegreerde korte handleiding biedt een extra helpende hand.


Detectie

De variabele detectiezone kan worden ingesteld tussen 0,1 en 0,5 meter. CleanSwitch biedt twee detectiemodi: de pulsmodus met afvalvertraging schakelt wanneer beweging wordt gedetecteerd en zet de detector na een ingestelde tijdsperiode terug in de oorspronkelijke status. In de aan/uit-functie verandert CleanSwitch zijn status iedere keer als er een handbeweging wordt gedetecteerd.

"Bij het ontwerpen van onze CleanSwitch was het hoofddoel van Bircher Reglomat om elke eis van de verschillende industriële groepen volledig te vervullen", legt Christoph Schlott, Business Development Manager bij Bircher, uit. "We hebben de strenge eisen van eindgebruikers, installateurs en architecten in detail geanalyseerd en de resultaten direct in onze productontwikkeling verwerkt. Deze vereisten komen duidelijk tot uitdrukking in het ontwerp, de bediening en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Om ons unieke assortiment voor B2B-klanten af te ronden, zijn er allerlei soorten aanpassingen mogelijk, of het nu gaat om individuele projecten of standaardproducten."


 

close-video-button