08/07/2019

Data en voeding via één interface

EtherCAT P–connectoren van ESCHA

ESCHA breidt haar assortiment uit met een connectorprogramma voor EtherCAT P-toepassingen. Dankzij de vierpolige verbindingskabels en connector chassisdelen met P-codering kunnen data en voeding tegelijk via één M8x1 connector aangesloten worden. De nieuwe EtherCAT P connectoren beschikken over een 360° afscherming volgens de IEC 61076-2-104 norm.

Voordelen van EtherCAT

De voordelen van EtherCAT zoals vrije keuze van de netwerktopologie, optimale benutting van de bandbreedte, hoge snelheid, continuïteit van berichtenverwerking, zeer nauwkeurige synchronisatie en uitgebreide diagnostiek blijven bij de P-codering behouden.

Een ander voordeel van EtherCAT P is de mogelijkheid om kleinere zelfstandige I/O-stations in de centrale schakelkast te plaatsen, maar ook decentraal in het proces. Hiermee opent EtherCAT P de weg naar een schakelkastvrije automatisering. Lees meer over remote i/o's.

 

Bekijk EtherCAT P kabels en connectoren in de webshopStel uw vraag


Verbindingsfouten uitsluiten

De EtherCAT P-codering is ontwikkeld om verbindingsfouten met standaard EtherCAT-slaves uit te sluiten. De EtherCAT P-kabel voorkomt alle toepassingsfouten van 24 V I/O-niveau tot aandrijvingen met 400 V AC of 600 V DC en een stroom van maximaal 64 A.

Het uitgebreide EtherCAT-P-programma

ESCHA heeft een uitgebreid EtherCAT-P-programma met verbindingskabels en connector chassisdelen in rechte of haakse uitvoering. De zwart-rode kabel is verkrijgbaar als AWG22- en AWG24-varianten. Voor alle EtherCAT-standaardtoepassingen heeft ESCHA vierpolige M8x1-connectoren met A-codering, vierpolige M12x1-connectoren met D-codering en RJ45-connectoren.

close-video-button