01/01/2020

Meetsensor voor lange afstanden - tot 5 meter

SensoPart F 55-serie long-range sensors 

Sensor FT 55-series - SensoPart

Door het principe van lichtlooptijdmeting (Time of Flight) ontstaat de mogelijkheid om objecten met verschillende kleuren op oppervlakken tot 5 meter betrouwbaar te detecteren of te meten. De sensoren, met laserklasse I, zijn met digitale en analoge uitgangen verkrijgbaar. Bovendien zijn ze, in de F 55 bouwvorm, veel kleiner dan de meeste andere sensoren in de markt.

Afstand meet sensor en taster met achtergrondonderdrukking

De twee nieuwe varianten bestaan uit een afstand meet sensor en taster met achtergrondonderdrukking. De taster met achtergrond onderdrukking is verkrijgbaar met één of twee schakeluitgangen en detecteren producten op 0 tot 5 meter afstand. De precieze afstandssensor van SensoPart is in bezit van een analoge meetuitgang en een instelbare schakeluitgang met vensterfunctie. Lees meer over afstandssensoren met analoge uitgang.

 

Bekijk F 55 sensoren in de webshop Stel uw vraag over SensoPart


Grote reikwijdte en meetnauwkeurigheid

De nieuwe F 55 sensoren bereiken een afstand tot 5 meter op wit, tot nog altijd 3 meter op zeer donkere objecten. Door deze uitstekende prestaties op zwart brengen deze sensoren de mogelijkheid om ook moeilijke objecten, zoals donkere voorwerpen met diverse soorten oppervlak, betrouwbaar te detecteren. De sensoren kunnen hiermee ook op ruime afstand van het daadwerkelijke productieproces geplaatst worden. Met een taktfrequentie van 500 Hz met Laserklasse I is de F 55 veel sneller dan de meeste sensoren met dergelijke specificaties. Hetzelfde geldt voor de herhalingsnauwkeurigheid, welke in het milimeter bereik ligt. Lees meer over niveaumeting met niveausensoren.

Montagevriendelijkheid

Met de montagevriendelijke compacte bouwvorm en de eenvoudige bediening (welke door de gehele F 55-serie toegepast wordt) maken het afstellen van de sensor zeer comfortabel. Met de speciaal ontwikkelde toebehoren wordt de fijnafstelling op het object zeker gesteld.

Op grond van de precieze achtergrondonderdrukking is de taster variant uitermate geschikt voor detectie van inhomogene of donkere oppervlakken, zoals bijvoorbeeld kunststof producten in de automobiel industrie. Typische toepassing voor de analoge variant zijn bijvoorbeeld: diameterbepaling tijdens het afwikkelen van een rol, nauwkeurige positionering in de robotica en stapelhoogte meting.

Betrouwbaar functioneren door lichtlooptijd meting

Bij lichtlooptijd meting zendt de sensor een korte lichtpuls uit. Deze wordt door het voorwerp gereflecteerd en de ontvanger meet de looptijd van de puls. In tegenstelling tot energetische tasters kunnen met dit principe verschillende materialen en oppervlakken betrouwbaar worden gedetecteerd: van diepzwart tot hoogglanzend. Ook bij vreemd licht en kritische achtergronden zoals bijvoorbeeld signaallampen en metaalstrepen geeft dit principe een betrouwbare signalering. In het bereik van lichtlooptijd sensoren behoort SensoPart, met de bestaande F 90-serie, tot de pioniers in dit segment. Lees meer over sensoren van SensoPart.


close-video-button