26/08/2019

Eén niveausensor met alle eigenschappen voor het regelen van de vulhoogte van tanks of hoppers

KFX TrueLevel – Rechner Sensors

Stel je voor dat je een niveausensor kunt monteren, aansluiten, teachen met één druk op de knop en dat dan de hele set-up gereed zou zijn?

Alles in één!

Als de niveausensor daarnaast een ingebouwde versterker heeft en voor iedere vloeistof dezelfde niveauhoogte aangeeft, heb je alle gewenste eigenschappen in één niveausensor. Dit kan met de high performance KFX TrueLevel niveausensor van Rechner Sensors.

 

Bekijk niveausensors in de webshop Stel uw vraag over Rechner


Eén instelling voor ingebruikname

Bij deze nieuwe niveausensor is alle elektronica geïntegreerd in de G1" montagekop. Door het gepatenteerde drie-elektroden concept van Rechner Sensors heeft iedere sensor een referentiegebied voor het compenseren van de verschillende vloeistoffen (zelfs bij lage waarden zoals ≥ Ɛr 1,2). Er is dus slechts één instelling nodig om een nieuwe niveausensor in bedrijf te nemen. Voor remote teach-in en controle van de geïnstalleerde niveausensor is er de “EasyTeach by Wire”-functie (ETW) voor remote teach-in en controle van de geïnstalleerde niveausensor. Lees meer over capacitieve sensoren.

Een ander voordeel is dat de nieuwe KFX TrueLevel niveausensoren zijn ingesteld met een lege container die een lineair analoog uitgangssignaal levert over het gehele vulbereik, van elk medium, in 4-20 mA of 0-10 V DC.

Beschikbare materialen zijn PTFE, PEEK of GFK. Deze zijn ook beschikbaar in varianten van hoogwaardig materiaal met certificering voor applicaties in de voedingsmiddelen of farmaceutische industrie. Met de maximale probe-lengte van 2 meter worden de meeste applicaties opgelost. Lees meer over inductieve sensoren.

De TrueLevel KFX-niveausensor van Rechner zijn ideaal voor applicaties waar verschillende vloeistoffen met één machine worden verwerkt.

Alle TrueLevel analoge niveausensoren hebben een alarmuitgang voor het aangeven van een laag niveau. Deze is gepositioneerd in het referentiegebied, aan het einde van de probe voor de aansturing van een tank- of hopperbesturing.


Kenmerken van de KFX TrueLevel niveausensoren

  • Eenvoudige montage + één teach-in handeling
  • Lege tank-, trechter- of vatafstelling
  • Alle elektronica volledig geïntegreerd in de montagekop
  • Automatische mediumcompensatie (≥ 1,2)
  • Hoge betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van niveaudetectie
  • Stabiele 4-20mA of 0-10V DC analoge uitgang voor directe systeemintegratie
  • 18-36V DC voedingsspanning + standaard M12-connector
  • Behuizing van gecertificeerde FDA + farmaceutische materialen
  • Solid-state elektronica zonder bewegende delen voor een lange levensduur
  • Groot assortiment procesfittingen en bevestigingen beschikbaar

close-video-button