02/05/2019

Absolute encoder met vlakke magnetische ring - SMAB - Lika

Absolute encoder - SMAB - Lika Electronic

De absolute encoder SMAB van Lika Electronic met laag profiel, vlakke magnetische ring met grote holle as diameter van 80mm is uiterst geschikt voor extreme omgevingen en voor assen of aandrijfassen met een grote diameter en ruwe omgevingen. Het lage profiel laat toe de encoder in te bouwen waar weinig ruimte is.

Kenmerken absolute encoder SMAB:

  • Vlakke magnetische ring met grote as (Ø80 mm/3.149 ")
  • Laterale magnetische uitlezing, 16-18 bit
  • Hoge afdichtingsgraad IP69K
  • Ideaal voor integratie in robots, radars, antennes en motoren

Hoge rotatiesnelheden

De elektrische integratie van de 16 of 18 bit encoder gebeurt door de SSI-interface. Naast standaard functies als nulstelling en draairichting is er ook een foutmelding beschikbaar. De geïntegreerde LED signaleert een correcte werking en de conformiteit van de luchtspleet.

Door het contactloze ontwerp zijn hoge rotatiesnelheden toegelaten waardoor deze encoder uiterst geschikt is voor directe positiebepaling van robots, directe industriële aandrijvingen, radars en antennes. Lees meer over absolute encoders.

 

Bekijk absolute encoders SMAB in de webshop Stel uw vraag over SMAB


Contactloze detectie

De SMAB encoder combineert samen met de vlakke magneetring MRAB de eigenschappen van een ‘asloos’-ontwerp met als voordeel dat de detectie contactloos en onderhoudsvrij is.

De vlakke ring is 6mm dik met de magnetische polen aan de zijkant daar waar bij conventionele types deze aan de axiale kant staan.

De compleet ingegoten elektronica garandeert een beschermingsgraad van IP69K. Bovendien is de encoder daarmee ook zeer goed bestand tegen schokken, trillingen, stofophoping en vervuiling door vloeistoffen.


Wat maakt de SMAB uniek?

De SMAB absolute encoder van Lika combineert de voordelen van het ontwerp zonder as met de voordelen van de contactloze en slijtagevrije magnetische scanmethode. De absolute encoder onderscheidt zich door zijn 6 mm / 0,236 "-dikte platte ring met grote doorlopende holle schacht (80 mm / 3.149 "boring, tot 95 mm / 3.74) en de onconventionele installatie.

IP69K beschermingsgraad

De polen zijn axiaal georiënteerd (in de richting van de lengteas) en de detectiekop met laag profiel is gemonteerd over het vlakke oppervlak van de ring in plaats van radiaal zoals gewoonlijk. De SMAB encoder heeft volledig aangegoten elektronica wat garanties biedt tot een IP69K beschermingsgraad en is bestand tegen stof, vloeistoffen, schokken en trillingen. Ook is de absolute encoder bestand tegen verontreinigende stoffen en interferentie. Bovendien biedt de SMAB uitstekende duurzaamheid onder ongunstige omstandigheden en schoonmaakapplicaties.


Absolute encoder SMAB

SMAB heeft een resolutie van 16 bits (hogere resoluties zijn mogelijk op aanvraag) en biedt de absolute informatie met gebruik van de SSI-interface. Samen met standaardfuncties zoals nulstelling en het tellen van richting, geeft het ook waarschuwingen aan de gebruiker en informatie over ‘foute’ bits. De encoder is voorzien van een geïntegreerde LED indicator voor signalen van correcte werking. De absolute encoder heeft een uitgang voor een kabel en voor een M12 connector.

Rotatiesnelheid van 6000 rpm 

Dankzij het compacte slanke ontwerp en de hoge toegestane rotatiesnelheid (6000 rpm max.) is de SMAG encoder geschikt voor positieregeling van motoren, directe aandrijvingen, industriële robots, radars en antennes en toepassingen met beperkte meting en installatieruimte.

Lees meer specificaties van de SMAB encoder in de webshop

close-video-button