23/11/2022

De stijgende energierekening maakt een waterdicht energie-monitoringsysteem noodzakelijk

DCEM Datacenter monitoringssysteem in één software omgeving - fortopHet vernieuwde DCEM Datacenter monitoringssysteem van fortop integreert geavanceerde infra monitoring en zogenaamde PDU- of rack-bemetering in één software omgeving. Door middel van verschillende bewakingsmechanismes wordt “stroomverlies” en onnodig energieverbruik voorkomen. 

De bedrijfsvoering van een datacenter is vaak verdeeld over los van elkaar werkende afdelingen en medewerkers. Veelal worden verbruikswaarden van PDU’s of de zogenaamde “rack- of klantmeters” door een ander softwarepakket uitgelezen dan de apparatuur die verantwoordelijk is voor het meten van de rest van de elektrische infrastructuur. Stijgende energiekosten, duurzaamheidsdoelstellingen en de hogere eisen die colo-klanten stellen aan informatie, maken integrale monitoring noodzakelijk. Dit maakt tevens de uitvoering van de capaciteitsplanning, de potentiële identificatie van downtime en het beheer makkelijker. 

Fortop lanceert de vernieuwde datacenter editie van DCEM. Dit monitoringsysteem is speciaal ontwikkeld voor “colo-datacenters”. Het biedt voor het eerst de combinatie van klant-contract management en de monitoring van de energie-infrastructuur van “inkooppunt tot en met het rack” in één software omgeving. In combinatie met Janitza analysers zijn kortsluitstromen en spanningsdips tot op “milliseconde-niveau” te analyseren. UPS-en, PDU’s en andere third-party devices kunnen in de WEB-Scada applicatie worden meegenomen. Hierdoor ontstaat één systeem met een aantal grote voordelen.

Voordelen integratie klant-bemetering met infra monitoring

Door integratie van alle meters in één systeem is het mogelijk de optelsom van de klantmeters continu te vergelijken met die van de voorliggende infra meter. De stroomwet van Kirchhoff bepaald dat deze waarden gelijk moeten zijn. DCEM merkt deze afwijkingen direct op, waardoor meters die foutieve waarden aangeven kunnen worden vervangen of gecorrigeerd. 

Bij een redundant opgebouwd voedingssysteem, dient een voeding die uitvalt, door een andere voeding te worden overgenomen. Dit principe van redundantie wordt veelal tot op rack niveau opgebouwd. Met DCEM is het mogelijk real time de redundantie van de primaire voeding tot en met het rack niveau te bewaken.

Klanten en contracten kunnen worden bewaakt op technische- en commerciële contractwaarden. Op deze manier kan de beschikbare stroomcapaciteit beter worden benut en is facturatie op maat mogelijk. Temperatuur- en luchtvochtigheidsmetingen kunnen worden geïntegreerd. Door informatie per klant en per rack beschikbaar te stellen via rapportages of een API, kan de dienstverlening aan de colo-klant worden vergroot.

Arjan Pit, sales manager energy control bij fortop: “We helpen onze klanten groeien door kwaliteitsverbetering. We hebben 20 jaar ervaring met de analysers van Janitza en hebben al onze colo-knowhow in onze software kunnen verwerken. DCEM Datacenter is een geheel Nederlandse ontwikkeling en erg toegankelijk door onder andere 100% toepassing van web interface technieken.

 

Lees meer over DCEM Datacenters Stel uw vraag over DCEM Datacenters

close-video-button