04/01/2019

Veilige inductieve sensoren voor veiligheidsklasse PLd of SIL2

PI-SAFE - Inductieve sensor veiligheid - ReeR Safety

Inductieve sensoren worden toegepast in applicaties waarbij alleen (edel)metaaldelen gedetecteerd moeten worden. Dit heeft als voordeel dat vervuiling geen invloed heeft op de werking van de sensoren. Een inductieve sensor heeft een slijtagevrije functie door het contactloze principe. Lees meer over inductieve sensoren.

Inductieve sensor voor veilige toepassingen

Nieuw in het assortiment van ReeR Safety zijn de inductieve sensoren voor veilige toepassingen. Machines en robots zijn tot een veiligheidsklasse van PLd of SIL2 te beveiligen met het gebruik van deze sensoren. Veilige inductieve sensoren zijn onder andere toe te passen bij deurdetectie, tandwieldetectie voor toerentalbewaking, aspositie detectie, eindstop robotcellen en positioneringsmachines. 

Inductieve sensoren aansluiten op veiligheidsrelais

De twee veilige OSSD uitgangen zijn direct op het veiligheidsrelais, de “AD SR1”  of op de programmeerbare veiligheids-PLC “M1 Mosaïc” aan te sluiten. De inductieve fail safe sensoren hebben allemaal een beschermingsgraad van IP65 en IP67. Er is 1 versie met een beschermingsgraad van IP69K die is geschikt voor toepassing in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. De inductieve sensoren zijn leverbaar in M12, M18, M30 of een blokvorm 40 x 40 mm. 

De PI-Safe-sensor verhoogt de uptime en veiligheid van installaties en kan worden aangesloten op Safety control units zonder kortsluitingsbewaking. Fouten zoals spoelbreuk of kortsluiting van de spoel worden gedetecteerd en de sensor gaat over naar de veilige status. Zelfs een kortsluiting op de voedingsspanning en één van de twee uitgangen heeft geen invloed op de veiligheidsfunctie van de sensor.

 

Bekijk veilige inductieve sensor in de webshop Stel uw vraag over de veilige inductieve sensor


close-video-button