01/01/2020

Probleemloze communicatie tussen Vision camera en de KUKA KRC4 controller

KUKA-app - SensoPart

Taken in de automatiseringsindustrie worden steeds complexer, net als de eisen die aan operators van robots worden gesteld. Om de communicatie tussen sensor en robot te vergemakkelijken heeft SensoPart een app ontwikkeld.

Vision camera Robotic en KUKA-app

Met de VISOR® vision camera Robotic KUKA-app van SensoPart is het mogelijk om de communicatie tussen VISOR®-camera’s en robots in slechts enkele stappen in te stellen. De KUKA-app maakt een bijzonder eenvoudige en snelle configuratie mogelijk. Lees meer over VISOR® Vision camera's.

 

Bekijk vision camera's in de webshop Stel uw vraag


Directe communicatie tussen VISOR® en KUKA-robots

KRC4 controllers - KUKA

De app is ontwikkeld voor gebruik op KRC4 controllers. Er hoeft geen extra software van KUKA aangeschaft te worden. Met behulp van een aantal standaardcommando’s kunnen objectcoördinaten rechtstreeks in het KRL-programma inlezen worden. Dit kan direct op de KUKA smartPAD.

Live beelden en back-ups

Naast de procesdata, kunnen live beelden worden weergegeven en kunnen back-ups gemaakt en beheerd worden. De configuratie van de beeldverwerking van de VISOR® Robotic gebeurt zoals gebruikelijk in de VISOR® PC-software. Lees meer over vision camera's voor robot-applicaties.


Functies van de KUKA-app

Live beeld operator controle - KUKA

Livebeeld

Het livebeeld biedt de operator controle en zorgt ervoor dat de operator (in de meeste gevallen) geen extra PC nodig heeft voor de beoordeling van het proces. Aan de hand van het livebeeld kan de operator ter plekke de focus en helderheid instellen voor de juiste werking van de applicatie.

Kalibratie

De noodzakelijke coördinaten zijn stap voor stap in te leren voor een snelle en foutloze ingebruikname. Een selectiemenu biedt eenvoudige toegang tot tools voor de coördinatie. Met de KUKA-app maakt u kalibratieprocedures en installeert u deze rechtstreeks op uw VISOR®. Deze kunnen vervolgens worden doorgezet worden naar andere jobs en VISOR® sensoren.

Apparaatbeheer

Met de VISOR® Robotic KUKA-app kunt u met maximaal acht VISOR® sensoren tegelijkertijd communiceren. Back-ups zijn snel gemaakt en kunnen indien noodzakelijk direct teruggezet worden naar een VISOR® sensor.

Met Job Management heeft u overzicht van uw systeem en kan eenvoudig tussen verschillende taken geschakeld worden.


KRL-instructies

VISOR® GetObjectPosition: levert de coördinaten van uw objecten rechtstreeks in uw KRL-programma met een vooraf gedefinieerde datastring.

VISOR® Calibrate: gebruik kalibratieprocedures en voer validaties uit in het proces. Dit garandeert maximale beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw proces.

VISOR®-Terminal: als de beschikbare functies niet voldoen kunt u werken met de VISOR®-terminal. Hiermee kunt u gebruik maken van alle beschikbare VISOR® telegrammen, zodat u uw programma kunt aanpassen aan de applicatie.


 

close-video-button