21/01/2014

Draadloze positieschakelaar Steute RF 10

Draadloze positieschakelaar klein Steute RF 10Ontwerpers van machines zijn vaak op zoek naar compact gebouwde positieschakelaars die die eenvoudig te monteren zijn, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. De Wireless Cube RF 10 van steute biedt een draadloze oplossing.

De schakelaar heeft een kleine en compacte behuizing en is eenvoudig in kleine ruimtes te monteren. En doordat de Wireless Cube RF 10 zijn signalen draadloos zendt naar de ontvanger op het schakelpaneel, is aanleg van bedrading niet nodig. Het bereik van de signalen is in open veld maximaal 300 meter en binnen 30 meter.

De elektronica van de schakelaar werkt op batterijen. U kunt hiervoor gewone batterijen gebruiken, die op eenvoudige wijze met gewoon gereedschap vervangen kunnen worden. De batterij heeft een levensduur van >800.000 schakelingen. Wanneer de schakelaar elke minuut bediend wordt, betekent dit een levensduur van bijna 2 jaar. De schakelaar wordt bediend met een taster op een microswitch. De route die de schakeling aflegt is kort en de benodigde energie om te schakelen is klein. Er is ook een alternatieve uitvoering in de vorm van een magneetschakelaar met een reedcontact beschikbaar.

Kenmerken

  • Kleine bouwvorm
  • Compact formaat
  • Eenvoudige montage
  • Lange levensduur. Tot 1800 schakelingen per uur en een mechanische levensduur van meer dan één miljoen schakelingen

 

Bekijk draadloze positieschakelaar Steute RF 10

close-video-button