01/01/2015

Techniek optimaal krijgen

Team fortop - Indumation 2024Automatisering is een breed speelveld. Maar wie zijn machine ogen en oren wil geven, vindt in fortop een uitstekende partner. Niet alleen door de breedte van het aanbod - stuk voor stuk gereputeerde Europese merken die staan voor kwaliteit en flexibiliteit - maar ook en vooral door de toegevoegde waarde die je erbovenop krijgt.

We zijn eigenlijk allemaal techneuten”, vertelt zaakvoerder Harmen Sikkema. “Samen met de klant op zoek gaan naar hoe we de techniek voor zijn toepassing optimaal kunnen krijgen, dat is wat we graag doen”. In Nederland behoort fortop tot de top drie van automatiseringsleveranciers. Dat is ook de ambitie voor België.

 

Zien wat fortop voor u kan doen?

 


Groeien

Indumation 2024 Kortrijk BE - Bezoek ons! Stand 441.fortop België wil groeien. Verdubbelen zelfs. Met een nieuwe deelname aan de Indumation beurs gooit de automatiseringsspecialist al zijn troeven op tafel. “Daar willen we vooral tonen hoe sterk we zijn in de breedte”, vertelt Sikkema. fortop staat immers voor 24 merken, goed voor meer dan 40.000 producten in het klantenportaal, die zorgvuldig geselecteerd zijn omwille van hun complementariteit en klantgerichtheid.

De machinebouwer kan alles wat hij in zijn machines nodig heeft aan energiebeheer, veiligheid en sensoren zo onder één dak vinden. Een one stop shop”. De rode draad? “De keuze voor Europese merken met korte communicatielijnen. Vaak gaat het om familiebedrijven met een betrouwbare reputatie die net iets verder gaan om eindklanten zo goed mogelijk te ondersteunen”.

 

Bezoek ons op Indumation 2024 - Stand 441

 


Goede match tussen componenten en toepassingen

Optimale techniek - fortopWant daar draait het bij fortop uiteindelijk om. De klant bedienen met ‘optimale techniek’. “Veel eindgebruikers redeneren: het werkt, waarom veranderen? Toch loont het altijd de moeite om verder te kijken. Om te zien of je componenten en toepassingen nog steeds de best mogelijke match zijn. En in dat verhaal van techniek zijn we een goede sparring partner omdat we er met een heel open vizier naar kijken.”

Sikkema haalt er een voorbeeld bij. Een klant die een nieuwe versie van trekkoordschakelaars wilde integreren in zijn machine. Maar hoe zouden zijn techniekers bij onderhoud of herstellingen het verschil kunnen zien? Beide versies hadden immers dezelfde gele veiligheidskleur. “We zijn dan met onze leverancier gaan praten of ze die nieuwe trekkoordschakelaars een andere kleur geel kunnen geven. Zo is het in één oogopslag duidelijk wat er in de machine steekt. Door mee te denken met klanten kun je vaak tot heel eenvoudige optimalisaties komen”.

 

Technische vraag? Neem contact op!

 


Meebouwen aan groeiverhaalHarmen Sikkema

Vandaag opereert fortop in drie landen: Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. “De komende jaren ligt onze focus echt op de Belgische markt”, vertelt Sikkema. Het Belgische team timmert hier al meer dan tien jaar gestaag aan de markt, gedreven door enthousiaste en ervaren medewerkers. Nu wil het nog een versnelling hoger schakelen, ook met nieuwe mensen erbij.

De voorbije jaren ging de curve al mooi omhoog, omdat we kunnen meegroeien met onze klanten. Op Indumation willen we ons aan een nog groter publiek tonen en laten zien wat we op vlak van technische bagage allemaal in onze mars hebben. Automatisering en robotisering zullen dit decennium stevig de wind in de zeilen hebben door de schaarste aan technisch talent.

Daarnaast is er de trend naar elektrificatie. Je moet echt weten wat er met die energie gebeurt in je machine. Op beide domeinen kunnen we flink wat toegevoegde waarde bieden, door onze kennis en door onze drive. Het draait bij ons niet om het verkopen van producten, we willen onze klanten de technisch juiste oplossing aanbieden. Dat werkt het beste. Op korte en lange termijn.” aldus Harmen Sikkema, zaakvoerder fortop.

 

Indumation 2024 - Meld u nú gratis aan!

close-video-button