01/01/2020

Fotocel zonder reflector - SensoPart FT 25-RV

Sensor zonder reflector

Minituursensor FT 25-RV - SensoPart

SensoPart voegt model toe aan de familie met F-25 miniatuur sensoren: de fotocel zonder reflector. De FT 25-RV biedt dezelfde betrouwbaarheid als een reflex fotocel, zonder dat u een reflector nodig heeft. De geïntegreerde vensterfunctie zorgt voor een nauwkeurige afstelling van het detectiegebied, zodat ongewenste objecten worden onderdrukt. Lees meer over miniatuur fotocellen.

Vaste achtergrond op vaste afstand

Het werkingsprincipe van SensoPart's FT 25 fotocel met voorgrondonderdrukking is vergelijkbaar met die van een retro-reflectieve fotocel. Het verschil is dat in plaats van het installeren van een reflector, een vaste achtergrond op een vaste afstand als referentiepunt wordt gebruikt - als een virtuele reflector. Het triangulatie principe zorgt ervoor dat elk object op betrouwbare wijze kan worden gedetecteerd, ongeacht vorm, kleur, materiaal en afwerking van het oppervlak. Het elimineert ook storende elementen uit de omgeving.

Altijd al alles willen weten over optische en opto-elektronische sensoren? Vraag de white paper online aan!

Geïntegreerde vensterfunctie

Zodra de achtergrond is ingeleerd (teach-in) worden alle objecten die zich tussen de sensor en de achtergrond binnen een meetbereik van 200 mm bevinden, gedetecteerd. Als alternatief kan de sensor worden ingesteld met behulp van de geïntegreerde vensterfunctie, zodat alleen objecten binnen een bepaalde afstand (afstandssensor) tijdens worden gedetecteerd. Dat maakt het mogelijk om storende delen die tussen de sensor en het product bevinden te onderdrukken (bijvoorbeeld een robotgrijper of andere bewegende machineonderdelen). Deze functie kan ook worden gebruikt om objecten te selecteren op basis van hun lengte. Lees meer over detectie fotocellen.

 

Bekijk FT 25-RV fotocel met voorgrond onderdrukking in de webshop Stel uw vraag


Gebruiksvriendelijkheid van F 25-serie fotocellen

Zoals alle sensoren uit SensoPart's F 25 serie, is de nieuwe fotocel erg makkelijk in gebruik. Dit komt onder meer door de eenvoudige installatie middels de flexibele dovetail, de teach-in via toets of kabel en een auto-detect functie. Deze laatste past automatisch de schakeluitgangen (NPN of PNP) aan zodat slechts een type sensor nodig is voor verschillende toepassingen. Een NPN of PNP  schakeluitgang kan ook permanent worden ingesteld.

De nieuwe F 25 sensor is voorzien van een hermetisch afgesloten kunststof behuizing (IP69K en IP67). Het miniatuurontwerp (34x20x12mm) maakt de installatie en set-up gemakkelijk in kleine ruimtes.

De FT 25-RV heeft een toepssingsgebied vergelijkbaar met die van een reflector fotocel en is in veel situaties een prima alternatief. De oplossing met de FT 25-RV fotocel is een eenvoudig en goedkoper alternatief voor toepassingen waarbij de installatie van een reflector moeilijk of onmogelijk is.

Gefixeerde achtergrond

De enige vereiste is de aanwezigheid van een gefixeerde achtergrond - b.v. een metalen plaat of plastic machine cover - die als referentiepunt kan worden gebruikt. Typische toepassingen zijn het detecteren van de aanwezigheid van verschillende objecten, zoals printplaten of enveloppen en sorteercomponenten of verpakkingen met verschillende hoogtes.


 

close-video-button