25/03/2022

Ontvanger voor het integreren van signaaltorens in draadloze systemen

RF UBR draadloze ontvanger - steute nexyRF UBR - steute nexy

De steute business unit "Wireless" breidt zijn assortiment draadloze sensoren en ontvangers uit met een nieuwe draadloze ontvanger waarmee signaaltorens in het nexy draadloze netwerk kunnen worden geïntegreerd. 

Het RF UBR apparaat (universal bidirectional receiver) vergemakkelijkt de activering van bestaande of nieuwe signaaltorens van verschillende fabrikanten. Dit betekent dat operators van machines en installaties informatie kunnen ontvangen van bijvoorbeeld een ERP-, magazijnbeheer- of eKanban-systeem. Daarnaast kan de ontvanger worden gebruikt voor real-time monitoring en data-analyse in productie, assemblage en intralogistiek.

De RF UBR is verkrijgbaar met 24 VDC of 85 – 230 VAC voeding. Met de laatste versie is een aparte voeding voor de signaaltoren niet nodig. Met de voeding van de draadloze ontvanger kan de signaaltoren ook gevoed worden. De draadloze verbinding is het industriecompatibele en internationaal inzetbare sWave.NET draadloze protocol.

De schakeluitgangen van de draadloze ontvanger kunnen worden geconfigureerd en gevisualiseerd via de Sensor Bridge-webinterface van het nexy draadloze netwerk.

Van netwerk naar lokale signaaltorens

Met de nieuwe draadloze ontvanger hebben gebruikers de mogelijkheid om status wijzigingen op afstand te communiceren van een netwerk naar de lokale signaaltorens. Door de signaaltorens in het draadloze netwerk te integreren, kunnen productieknelpunten direct worden gedetecteerd. De werkvloer is transparant, de bewaking van machines is eenvoudiger en materiaaltekorten kunnen zonder vertraging worden opgespoord en geëlimineerd. 

Universele draadloze ontvanger

Deze nieuwe ontvanger heeft dus een belangrijke rol binnen het nexy draadloze netwerk, dat voornamelijk wordt geïnstalleerd in industriële intralogistieke toepassingen. Naast het activeren van signaaltorens kan de RF UBR ook worden gebruikt als universele draadloze ontvanger of bedieningselement, bijvoorbeeld om industriële poorten te openen en te sluiten.

 

Lees meer over steute nexy Stel uw vraag

close-video-button