31/12/2019

Draadloze I/O box voor het draadloos overdragen van schakelsignalen

Draadloze I/O box | steute

De RF I/O-Box van steute is een verzamelpunt voor maximaal vier schakelaars of sensoren en kan van alle schakelaars en sensoren gelijktijdig draadloos signalen verzenden. Het draadloze systeem is vooral geschikt voor signaaloverdracht van bewegende delen, zoals grijpers, gereedschappen, of op applicaties waar nu aan slijtage onderhevige kabelrubsen worden toegepast.

Lastige bedrading in compacte machines

Een andere toepassing voor de RF I/O-Box is zeer compacte machines (of machineonderdelen) waar het lastig is bekabeling aan te leggen. Doordat er geen storing kan ontstaan door bekabeling vergroot het draadloze systeem de beschikbaarheid van de machine of installatie.

Op meerdere schakelaars aan te sluiten

De I/O-Box verzamelt de signalen van maximaal vier mechanische schakelaars, ongeacht het fabrikaat. De batterijversie is geschikt voor het aansluiten van inductieve sensoren, bijvoorbeeld de RF IS M8 - M 30-serie van steute. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor wireless applicaties en vereisen een spanning van 3,6 V. De 24V DC versie van de I/O-Box kan ook processignalen van alle gebruikelijke 24V PNP sensoren verwerken.

 Universal Transmitter maakt sensoren "Wireless-network-compatible"

Met de RF I/O-NET module van Steute kunnen bestaande mechanische schakelaars en contactloze sensoren worden geïntegreerd in een sWave.NET draadloos systeem. De nieuwe RF I/O-NET Wireless Universal Transmitter vergemakkelijkt de draadloze overdracht van signalen van schakelaars en sensoren die eigenlijk bekabeld zijn.

Voordelen voor gebruikers van draadloze netwerken

Voor gebruikers van draadloze netwerken is het assortiment netwerkcompatibele producten verbreed. Dit biedt voordelen bij het plannen van nieuwe draadloze systemen, maar ook bij het retrofitten van bestaande installaties met draadloze netwerken. Hier kunnen bestaande schakelaars en sensoren worden geïntegreerd in het draadloze netwerk met behulp van de nieuwe draadloze universele zender. De extra inspanning is kosteneffectief omdat tot vier schakelaars of sensoren op een dergelijk apparaat kunnen worden aangesloten.

 

Bekijk draadloze RF I/O boxen in de webshop Stel uw vraag


Kenmerken RF I/O box

  • sWave® technologie (SW868/SW915)
  • Geschikt voor 4 sensoren van de RF wireless serie en/of externe NO contacten
  • Uitvoering met batterij of externe voeding
  • Uitgang individueel configureerbaar
  • Eenvoudige programmeerbare ontvanger

 

close-video-button